Matematik

Bevis for areal af punktmængder

04. juni 2008 af MiaMette (Slettet)
"Der ønskes en redegørelse for sammenhængen mellem arealer af punktmængder og det bestemte integral."

Sådan lyder en af mine eksamensspørgsmål. Jeg er lidt i tvivl om, hvilket bevis jeg skal gennemgå. Der er to beviser i min bog, der handler om arealer under grafer:
1) Bevis for A'(x) = f(x), hvor delta_A bliver "klemt" mellem f(x_0)*h og f(x_0+h)*h. h går så mod 0, så man ender med delta_A/h -> f(x_0) for h -> 0, dvs. A'(x_0) = f(x_0).
2) Bevis med middelsummer, oversummer og undersummer, hvor grafen bliver delt ind i uendeligt mange rektangler. De rektangler bliver så summeret, hvorved man får et udtryk med integrale.

Skal jeg gennemgå begge beviser for at opfylde opgaven, eller er det nok med en af dem? I så fald, hvilket et?
Og hvad er lige præcis forskellen på beviserne, hvad beviser det hver for sig? Efter min mening dækker den samme sætning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2008 af dnadan (Slettet)

1) Bevis denne

2) Forklar at lommeregneren bruger denne metode til at beregne integraler.

Således ville jeg gøre det.

Svar #2
04. juni 2008 af MiaMette (Slettet)

#1 Jeg ville også helst gennemgå bevis 1 (især fordi jeg ikke kan huske, at vi har gennemgået bevis 2), men bevis 1 nævner slet ikke bestemte integraler, det gør bevis 2 derimod. Og der står i spørgsmålet, at man skal redegøre for "sammenhængen mellem arealer af punktmængder og det bestemte integral."

Svar #3
05. juni 2008 af MiaMette (Slettet)

Er der ingen andre, der har noget fornuftigt at sige til mit spørgsmål? :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2008 af csf (Slettet)

Jo ..

Sidder selv med spørgsmålet, og vil fører beviset for;

Hvis F er en stamfunktion til f så er F(x)=A(x)+k for alle x i intervallet a,b

For det bestemte integrale gælder det; A=F(b)-F(a)

Håber det ku bruges som et hint til at vise beviset!

Skriv et svar til: Bevis for areal af punktmængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.