Matematik
Hjælp til svære eksamens opgaver
04. juni 2008 af
lundesgaard (Slettet)
Hej opgavene lyder som følgende:
Funktion f har forskrifen
f(x)=2x-3
løs ligning f(x)= f^-1(x)
Funktionerne f og g har forskrifterne
f(x)= x^2+4x+3, x < 0 0,5x+3, x > eller ligmed 0
g(x)= 2x+3 x tilhører R
Gør rede for at grafen for g har to punkter fælles med grafen for f. Er det så bare at alle tre funktioner skærer y aksen i 3 ?
Funktion f har forskrifen
f(x)=2x-3
løs ligning f(x)= f^-1(x)
Funktionerne f og g har forskrifterne
f(x)= x^2+4x+3, x < 0 0,5x+3, x > eller ligmed 0
g(x)= 2x+3 x tilhører R
Gør rede for at grafen for g har to punkter fælles med grafen for f. Er det så bare at alle tre funktioner skærer y aksen i 3 ?
Svar #1
04. juni 2008 af Riemann
Den første:
Du skal løse ligningen,
2x-3 = 1/(2x-3)
(når du skriver f^(-1)(x) går jeg ud fra at du mener 1/f(x) ).
For x forskellig fra x=2/3 kan dette omskrives til
4x^2 -12x + 8 = 0
Dette er en andengradsligning, som kan løses på sædvanlig vis.
Hint til den anden opgave:
løs ligningerne
x^2+4x+3 = 2x+3,
2x+3 = 0.5*x+3
Du skal løse ligningen,
2x-3 = 1/(2x-3)
(når du skriver f^(-1)(x) går jeg ud fra at du mener 1/f(x) ).
For x forskellig fra x=2/3 kan dette omskrives til
4x^2 -12x + 8 = 0
Dette er en andengradsligning, som kan løses på sædvanlig vis.
Hint til den anden opgave:
løs ligningerne
x^2+4x+3 = 2x+3,
2x+3 = 0.5*x+3
Svar #2
04. juni 2008 af sigmund (Slettet)
#1,
Mon ikke f^(-1)(x) er den inverse af f(x), altså (x+3)/2 ?
Mon ikke f^(-1)(x) er den inverse af f(x), altså (x+3)/2 ?
Skriv et svar til: Hjælp til svære eksamens opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
