Almen studieforberedelse (AT)

HASTER! rettelse af mit metode og teori afsnit! Biologi og Samfundsfag!

05. juni 2008 af kamiilla (Slettet)
Jeg har benyttet mig af forskellige metoder og teorier til at komme frem til min konklusion.

Naturvidenskabeligt – Biologi

Materiale (Empiri):
Videnskab bygger på empiri; data fra fx eksperimenter og tekster. Jeg har læst bøger og rapporter om fedme og hypoteser/ forsøgsresultater.

Teori og metoder
- Ud fra empirien kan man formulere forskellige teorier, som enten skal eftervises eller modbevises.
- Induktive: Ud fra empiri konkluderer og formulerer man en teori, man generaliserer.
- Deduktive: Opstiller en hypotese, og anvender empirien til at bekræfte eller afkræfte hypotesen. Man kan udvikle en teori når man har testet hypotesen.
- Jeg har arbejdet med den deduktive metode i biologi, da jeg har undersøgt forskellige hypoteser, fx hvad skyldes fedme, hvordan skal fedme defineres, hvad er en epidemi og til sidst om fedme er en epidemi. I min konklusion har jeg så både afkræftet og bekræftet at fedme er en sygdom.

Samfundsvidenskabelige metoder – Samfundsfag

Materiale (Empiri)
Samfundsvidenskab bygger på empiri i form af tekster og især statistikker. Jeg har derfor set på statistikker, for at vurdere hvor slemt fedme er.

Teori og metoder:
Bruges til at analysere og forstå en kilde. Teorien er påstande der giver en forklaring på problemet. Teorien skal holdes oppe mod empirien (data), så kan man vurdere om det er sandt.

- Kvalitativ metode: her bruges en udvalgt mængde empiri som man behandler grundigt. Bruges hvis det er svært at betragte i tal. Fx Interview.
- Kvantitativ metode: undersøgelsen gøres brugbar i tal, der indsamles store mængder empiri, som man så laver statistik over.
- Jeg er arbejdet med at analysere disse statistikker. Når der snakkes om fedmes udvikling har man især benyttet sig at kvantitative metoder.

Jeg er meget usikker på hvad det er man skal sige i denne del af opgaven! Er jeg på rette spor eller er det helt forkert?!

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. juni 2008 af Liv1988 (Slettet)

Lige nogle hurtige tilføjelser:

Naturvidenskabeligt – Biologi:

Empiri: Nævn eventuelt at de eksperimenter du har gjort beug af er reproducerbare, derfor vil du på hvilket som helst tidspunkt kunne afprøve dem :)

Er nødt til at løbe nu....
Liv1988


Skriv et svar til: HASTER! rettelse af mit metode og teori afsnit! Biologi og Samfundsfag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.