Matematik

Beregn nulpunkterne for f

05. juni 2008 af stopper (Slettet)
Jeg har en del pronlemer med at få en funktions nulpunkter beregnet. Håber der er nogle der har tid og overskud til at prøve at regne den ud

f(x)1/3(x+2)(x+1)(x - 2½)

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af peberdelfinen (Slettet)

brug nulreglenen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2008 af mathon

f(x) = 1/3(x+2)(x+1)(x-2½)

nulpunkter
x € {-2,-1,2½}

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2008 af Matkaj

Brug nulreglen: Et produkt er lig nul hvis og kun hvis en eller flere af faktorerne er lig nul.

Faktorerne er 1/3, (x+2), (x+1) og (x-2,5)

Svar #4
05. juni 2008 af stopper (Slettet)

okay.

men skal 1/3 ikke stå sammen med (x+2) altså 1/3(x+2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2008 af Matkaj

Det gør ingen forskel!

Svar #6
05. juni 2008 af stopper (Slettet)

Dvs. at jeg skal regne nulpunkterne sådan her ud:

1/3(x+2) = 0

(x+1)=0

(x-2½) = 0

eller hva?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2008 af Matkaj

Ja, og da 1/3 ikke er nul kan du i første tilfælde nøjes med at se på (x+2)=0.

Svar #8
05. juni 2008 af stopper (Slettet)

OKay så prøver jeg lige.

(x+2)=0
x+2= 0
x=-2

(x+1)=0
x+1=0
x=-1

(x+2½)=0
x+2½=0
x=-2½

er det rigtigt nok?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2008 af Matkaj

Yep!

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2008 af Matkaj

Den sidste har du dog skrevet forkert op der var oprindeligt et minus mellem x og 2½

Svar #11
05. juni 2008 af stopper (Slettet)

Ja det har du ret. det var lige en smutter.

Skriv et svar til: Beregn nulpunkterne for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.