Matematik

Løs ligningen f(x)=f^-1 (x)

05. juni 2008 af stopper (Slettet)
Jeg har ingen ide om hvordan man skal løse følgende ligning:

Funktionen f har forskriften

f(x) = 2x - 3

Løs ligningen f (x)=f^-1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2008 af Isomorphician

start med at finde f^-1(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2008 af badooo (Slettet)

1. Find den inverse funktion til f(x).
2. Sæt dem lig hinanden
3. Løs mht. x

Svar #3
05. juni 2008 af stopper (Slettet)

Men hvad er f^-1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2008 af Isomorphician

http://jens.runge.person.emu.dk/omvendt_funktion.htm

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2008 af Matkaj

y=2x - 3 udregner y ud fra et givet x.
Hvis du istedet isolerer x, får du et udtryk der udregner x ud fra y:
x = (y+3)/2 dette er den omvendte/inverse funktion til f(x) = 2x - 3 og den skrives:
f^-1(x) = (x+3)/2.

Skriv et svar til: Løs ligningen f(x)=f^-1 (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.