Matematik
Forstå bevis for en logaritmeregneregel
06. juni 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg skal bevise log(a^x)=x*log(a). Jeg har beviset i min bog, som jeg har scannet ind (se to nedenstående billeder), jeg forstår alle omskrivningerne pånær den første. Hvorfor er første lighedstegn rigtigt?
http://img521.imageshack.us/img521/8706/billede7ps4.png
http://img408.imageshack.us/img408/6672/billede6rl9.png
Det andet lighedstegn er rigtigt, ifølge potensreglen:
(a^n)^m = a^(n*m)
Det tredje lighedstegn er rigtigt, ifølge en definition, der siger at:
log(10^x) = x
Det fjerde lighedstegn er rigtigt, ifølge billede 1, alfa-a=log(a)
MEN HVAD MED DET FØRSTE LIGHEDSTEGN???? - Hvorfor er det rigtigt?
På forhånd mange tak
http://img521.imageshack.us/img521/8706/billede7ps4.png
http://img408.imageshack.us/img408/6672/billede6rl9.png
Det andet lighedstegn er rigtigt, ifølge potensreglen:
(a^n)^m = a^(n*m)
Det tredje lighedstegn er rigtigt, ifølge en definition, der siger at:
log(10^x) = x
Det fjerde lighedstegn er rigtigt, ifølge billede 1, alfa-a=log(a)
MEN HVAD MED DET FØRSTE LIGHEDSTEGN???? - Hvorfor er det rigtigt?
På forhånd mange tak
Svar #1
06. juni 2008 af JoachimD (Slettet)
Arg, det er det self. fordi a = 10alfa a....
Sorry for besværet....
Sorry for besværet....
Skriv et svar til: Forstå bevis for en logaritmeregneregel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
