Almen studieforberedelse (AT)

Teori og metode problemer

06. juni 2008 af Ayazaman (Slettet)
Hey folkens,
Jeg har virkelig problemer med min teori og metode. Jeg skriver om Engelsk (humaniora) og Historie, lidt religion (samfundsvidenskab)

Håber i kan hjælpe mig med det. Jeg skal snart til eksamen. 1000 tak.

Her er profetien om 11. september 2001, som skrammer mange millioner af mennesker endnu:
In the City of God there will be a great thunder,
Two brothers torn apart by Chaos,
while the fortress endures,
the great leader will succumb

Denne kilde er ikke troværdig, da den er blevet ændret ret meget på efter 11. September for at få folk til at tro at Nostradamus virkelig var sand.

Den ”rigtige” profeti om 11. september 2001 af Nostradamus, af kilden Ian Wilson Nostradamus :
The English translation reads:

Fransk Engelsk
L'an mil neuf cens nonante neuf sept mois, In the year 1999 (and) seven months,
Du ciel viendra un grand Roi deffraieur. From the sky will come a great King of Terror
Resusciter le grand Roi d'Angolmois. The King of Angelmois will be resurrected.
Avant que Mars regner par bon heur. Before and afterwards Mars rules happily.

Mange mener også at Profeten Muhammed (mfvmh), på samme måde forudså, at hvis verden fortsatte på denne måde så ville følgende ske på et eller andet tidspunkt:
Det mest kendte symbol for USA, efter Stars & Stripes, er ørnen.
Følgende vers er taget fra Islams mest hellige bog, Koranen :
"For it is written that a son of Arabia would awaken a fearsome Eagle.
The wrath of the Eagle would be felt throughout the lands of Allah and while some of the people trembled in despair still more rejoiced:
For the wrath of the Eagle cleansed the lands of Allah and there was peace."

Profetierne passer ind i den storpolitiske situation sådan at Nostradamus skrev det som han selv var omkring, altså krig og ulykke. De fleste af hans profetier er kun varslende og intet lykkeligt. Min kilde som jeg har valgt, fortæller om at han skrev det som foregik omkring ham og han var så klog at kunne fortælle eller nærmest ”gætte” sig frem til hvad der ville ske når nedtrykkelse, krig og magt ville fortsætte. Mange af hans profetier var også mislykket, hvilket giver tiltro til at han for det meste gættede og regnede ud hvad der måske ville ske. Man kan også sige at de fleste historier gentager sig selv. Hvis man havde 1. Verdenskrig og 2. Verdenskrig, så får vi sikkert også en 3. Verdenskrig.

FAGFAGLIGE KONKLUSIONER: Vurderende/diskuterende niveau (Engelsk og Hist.)
Hvis man tror på profetierne, kan det have den effekt at man næsten lever i frygt eller at man lader det hele være Guds vilje. Man ville altid kunne finde en sammenhæng med profetierne og den virkelige verden omkring sig.
Det grundlæggende med profetier som Nostradamus’, er vel at en person i en tidligere sigt har siddet i en meget kaotisk situation omkring sig og forudset hvad der kunne ske i en længere sigt. Det der passer allermest med troværdighederne i profetien er måske også hvordan selv fortolker verset. Der er også en grund til at alle ikke reagere på verset på samme måde som måske mig selv som synes der er noget mystik over verset.


METODE
Jeg har valgt Ian Wilson Nostradamus, fordi den var og er stadig et mysterium om, forudsigelser og realitet af Nostradamus’ profetier. Jeg har dernæst valgt Koranen, vers 911 og samtidig Anders Skouvig. - 1. Udgave af Viden og vished, fordi den står i op opposition til Nostradamus’ synspunkter på fremtiden og dermed giver et godt grundlag for diskussion af begge teorier og en klarlægning af ”hullerne” i forudsigelserne.

I samfundsvidenskab er vores empiri Ian Wilson Nostradamus teorier og den måde han beskriver Nostradamus’ teorier på. Vores empiri er også på hvor vidt det disse teorier passer. Vi arbejder med et forenklet udsnit af virkelighed, og vores empiri er de elementer og strukturer som Nostradamus beskriver i sin profetier og dermed strukturere som de menneskelige fællesskaber er bygget op af. VI vil orientere os i samfundet og forsøge at forklare det vi ser. VI vil redegøre for hans teori, og vurdere om der er ligheder imellem de forskellige dele af vores empiri.

I samfundsvidenskab deler man overordnet metoder op i to dele: kvantitative og kvalitative. Vores metode er kvalitativ, idet vi ser på et enkelt udsagn og vurderer, i modsætning til den kvantitative der ville gøre brug af et spørgeskema og undersøge meningsdannelser og lignende. Vi har anvendt Ian Wilson Nostradamus teori og Anders Skouvig, videnskab til Nostradmus’ forudsigelser og dermed også Koranen, som også forudsiger profetier om 11. september. Den hermeneutiske metode anvendes ved undersøgelser af menneskets tanker, ideer og normer samt kulturelle frembringelser i bred forstand. Vi har sat en hypotese op: Om Nostradamus’ profetier har nogen effekt på menneskeheden hvis man tror på dem, og hvordan dette grundlægger profetier som Nostradamus’. Dette er den videnskabelige metode; vi sætter en teori op som vi be- eller afkræfter.
SAMLET KONKLUSION
Jeg har fundet ud af, at Nostradamus’ forudsigelser om 11. September er aktuel at arbejde med, på trods af at den er skrevet længe før det skete. Der er dog tydeligvis nogle huller i hans forudsigelser, men der er ikke noget der med samme præcision fortolker de seneste års terrorhandlinger, krig, had og konfilkter på samme måde som han i sine forudsigelser. Ian Wilson’s beskrivelse af Nostradamus’ tekst er ligeledes aktuel og står som i modpol til Anders Skouvig’s tekst om forudsigelsen. Jeg har her også fundet ud af, at man næsten ikke kan vurdere den grundlæggende troværdighed til profetierne. Det er fra person til person, hvordan man opfatter Nostradamus’ profetier.
PERSPEKTIVERING
Jeg kan perspektivere dette AT-projekt til AT-1 hvor vi skulle om John Dalton, en kemiker som bl.a opfandt symboler til div. Kemiske stoffer i det periodiske system, som vi i senere tid har lavet om på, men stadig bruger som betegnelse for stoffet.

Jeg kan også perspektiver den til AT-2 hvor vi, havde fagene, Samfundsfag, Historie og Musik. Her skulle vi også analysere skriftlige kilder og finde informationer om emnet på nettet.

I det hele taget er alle AT-projekterne til perspektivering, da de alle sammen startes med en synopsis, med samme krav. Derfor er metoderne og behandlings måden nogenlunde den samme.

Svar #1
06. juni 2008 af Ayazaman (Slettet)

.

Skriv et svar til: Teori og metode problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.