Matematik
Eksponentiel vækst
06. juni 2008 af
887799 (Slettet)
Heej :D
Jeg har fået et eksamens spørgsmål der lyder således:
Gør rede for eksponentiel udvikling y=b*a^x
Du skal bl.a. komme ind på betydningen af a og b samt metoder til bestemmelse af a og b
Hjælp, jeg er forvirret, sådan ikke halvdelen af opgaven..
Jeg har fået et eksamens spørgsmål der lyder således:
Gør rede for eksponentiel udvikling y=b*a^x
Du skal bl.a. komme ind på betydningen af a og b samt metoder til bestemmelse af a og b
Hjælp, jeg er forvirret, sådan ikke halvdelen af opgaven..
Svar #1
06. juni 2008 af Rochester (Slettet)
Se evt. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=471857
Svar #2
07. juni 2008 af gulbeyaz (Slettet)
Eksponentiel udviklingens vækstrate er jeg selv i gang med nu.
Jeg kan kun hjælpe dig med den desværre. Men her er et eksempel:
En investering på K0 = 8000 kroner vokser med 2% pro anno altså pr år.
De 2% er vækstraten.
Og vi vil gerne vide hvor mange kroner invisteringen stiger til efter fx 4 år.
- Så skal du tage formlen Kn = K0 * (1+r)^n og putte tallene i.
- n er antal terminer dvs antal år, måneder, uger osv.
Det er altså bare en tidsperiode.
- k0 = begyndelsesværdi som er 8000 kr.
- r = renten altså vækstraten som i dette tilfælde er 2%.
Men ligningen ser således ud når du har puttet tallene i:
K4 = 8000 * (1,02)^4 = 8659,46 kroner når der er gået 4 år.
Det forreste K4 ændrer sig alt efter tidsperioden.
Hvis du fx kun vil vide hvor mange kroner invisteringen er på efter 9 år hedder det K9 = 8000 * (1,02)^9 = 9560,74 kr.
1,02 = (1+r)
hvis du forstår? Men det var ellers det. Håber at det hjalp og at det overhovedet var det du ledte efter :)
Jeg kan kun hjælpe dig med den desværre. Men her er et eksempel:
En investering på K0 = 8000 kroner vokser med 2% pro anno altså pr år.
De 2% er vækstraten.
Og vi vil gerne vide hvor mange kroner invisteringen stiger til efter fx 4 år.
- Så skal du tage formlen Kn = K0 * (1+r)^n og putte tallene i.
- n er antal terminer dvs antal år, måneder, uger osv.
Det er altså bare en tidsperiode.
- k0 = begyndelsesværdi som er 8000 kr.
- r = renten altså vækstraten som i dette tilfælde er 2%.
Men ligningen ser således ud når du har puttet tallene i:
K4 = 8000 * (1,02)^4 = 8659,46 kroner når der er gået 4 år.
Det forreste K4 ændrer sig alt efter tidsperioden.
Hvis du fx kun vil vide hvor mange kroner invisteringen er på efter 9 år hedder det K9 = 8000 * (1,02)^9 = 9560,74 kr.
1,02 = (1+r)
hvis du forstår? Men det var ellers det. Håber at det hjalp og at det overhovedet var det du ledte efter :)
Skriv et svar til: Eksponentiel vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
