Fysik
fysik :( need help
20. september 2004 af
hansi123456 (Slettet)
hey :D
er gået i stå i 2 opgaver håber nogen kan hjælpe
en bestemt jernpande har massen 1,5 kg
panden opvarmes fra 20 C til 190 C
1.) beregn tilvæksten i pandens termiske
energi.
den termiske energi af en kobberklods får tilvæksten 440J. herved stiger kodsens temperatur med 5 C (kobbers specifikke varmekapacitet= 390 J/kg*K)
A)beregn klodsens varme kapacitet.
B)beregn kobberklodsens masse.
er gået i stå i 2 opgaver håber nogen kan hjælpe
en bestemt jernpande har massen 1,5 kg
panden opvarmes fra 20 C til 190 C
1.) beregn tilvæksten i pandens termiske
energi.
den termiske energi af en kobberklods får tilvæksten 440J. herved stiger kodsens temperatur med 5 C (kobbers specifikke varmekapacitet= 390 J/kg*K)
A)beregn klodsens varme kapacitet.
B)beregn kobberklodsens masse.
Svar #1
20. september 2004 af Lurch (Slettet)
1) se på specifik varmekapacitet for jern,
E=m*c*(delta)T
A) C = m*c
B) E=m*c*(delta)T
Kig i din bog/formelsamling. Det står der altsammen!
E=m*c*(delta)T
A) C = m*c
B) E=m*c*(delta)T
Kig i din bog/formelsamling. Det står der altsammen!
Skriv et svar til: fysik :( need help
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
