Kemi

HJÆLP til KEMI. opløsning af PbCl2...

20. september 2004 af sasha (Slettet)
Et bægerglas indeholder en 0,0010 M vandig opløsning af PbCl2 ved 25 grader.
Bægerglasset henstår nu, således at vandet kan fordampe. På et tidspunkt er der fordampet så meget vand, at opløsningens volumen er halveret.
Er opløsningen på det nævnte tidspunkt overmættet, mættet eller umættet??

Altså PbCl2 ->(ligevægtstegn) Pb2+ + Cl-..
hvad så?????

er der ikke nok nogen der kan hjælpe, for ved ikke hvordan jeg skal løse opg....??

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2004 af frodo (Slettet)

koncentrationerne før fordamppningen af ionerne er hhv 0,001M (Pb2+) 0g 0,002M(Cl-)

Efter fordampningen er koncentrationerne fordoblet.

Du kanudregne opløselighedsproduktet, og sammenligne med entabelværdi!

Svar #2
20. september 2004 af sasha (Slettet)

altså i bogen står der at opløselighedsproduktet af PbCl2 er 1,6*10^-5 M^3... hvordan skal jeg så regne opløselighedsproduktet med det tal....


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2004 af frodo (Slettet)

Ko=[Pb2+]*[Cl-]^2

Svar #4
20. september 2004 af sasha (Slettet)

er det bare Ko=0,001*0,002^2
= 4*10^-9...?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2004 af frodo (Slettet)

ja!

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2004 af frodo (Slettet)

eller!

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2004 af frodo (Slettet)

du skal lige tagehøjde for at konc bliver fordoblet ved fordampningen.

Svar #8
20. september 2004 af sasha (Slettet)

og......hvad.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2004 af frodo (Slettet)

ja efter fordampningen, bliver konc fordoblet, og dem skal du så indsætte i Ko, og finde ud af om den er større, mindre, eller lig tabelværdien, svarende til, at opløsningen er hhv. overmættet, umættet, mættet.

Svar #10
20. september 2004 af sasha (Slettet)

kan du ikk være sød og lige hjælpe mig med at sætte det ind... vi fik lige gennemgået Ko sidste gang..men er ik helt med..denne opg

Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2004 af Damon (Slettet)

koncentrationerne før fordamppningen af ionerne er hhv 0,001M (Pb2+) 0g 0,002M(Cl-)

Efter fordampningen er koncentrationerne fordoblet - dvs:

0,002M (Pb2+) 0g 0,004M(Cl-)

Det sætter du så ind i formlen:

Ko= [Pb2+]*[cl-]^2 = 0,002 M * (0,004 M)^2 = 0,002 M * 0,000016 M^2 = 3,2 * 10^-8 M^3


Opgivet opløselighedsprodukt: 1,6*10^-5 M^3

Da 3,2 * 10^-8 M^3 < 1,6*10^-5 M^3 dvs det fundne ionprodukt er mindre end opløslighedsproduktet - altså er opløsningen umættet

Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2004 af frodo (Slettet)

Yo(reaktionsbrøken)=[Pb2+][Cl-]^2 = 0,001M*2*(0,002M*2)^2=3,2*10^-8

Skriv et svar til: HJÆLP til KEMI. opløsning af PbCl2...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.