Matematik
Kugle og plan
08. juni 2008 af
blub (Slettet)
Hejsa
Jeg skal gøre rede for følgende:
- Hvordan kan en kugle og en plan beskrives?
- Hvordan kan en plan og en kugle ligge i forhold til hinanden?
Enhver hjælp er meget velkommen...
Jeg skal gøre rede for følgende:
- Hvordan kan en kugle og en plan beskrives?
- Hvordan kan en plan og en kugle ligge i forhold til hinanden?
Enhver hjælp er meget velkommen...
Svar #1
08. juni 2008 af Sommerflue (Slettet)
Ligningen for en kugle med centrum i C(x0, y0, z0) og radius r :
(x-x0)^2+(y-y0)^2+(z-z0)^2 = r^2.
Ligningen for en plan, delta, gennem punktet p0(x0, y0, z0) med normalvektor: n=(a,b,c), beskrives ved:
a((x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0.
(x-x0)^2+(y-y0)^2+(z-z0)^2 = r^2.
Ligningen for en plan, delta, gennem punktet p0(x0, y0, z0) med normalvektor: n=(a,b,c), beskrives ved:
a((x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0) = 0.
Svar #2
08. juni 2008 af Sommerflue (Slettet)
Planen og kuglen kan ligge tættere på hinanden end radius: Da skærer planen kuglen i en cirkel.
Planen og kuglen kan tangere hinanden ved radius: Da er planen tangentplan til kuglen.
Planen og kuglen kan ligge fjernere fra hinanden end radius: Da er der ingen skæring.
Nummerisk værdi skrives her sådan []. Kvadratrod skrives kvadr.
dist(P,plan)=( [ax+by+cz]/kvadr.a^2+b^2+c^2)
Planen og kuglen kan tangere hinanden ved radius: Da er planen tangentplan til kuglen.
Planen og kuglen kan ligge fjernere fra hinanden end radius: Da er der ingen skæring.
Nummerisk værdi skrives her sådan []. Kvadratrod skrives kvadr.
dist(P,plan)=( [ax+by+cz]/kvadr.a^2+b^2+c^2)
Skriv et svar til: Kugle og plan
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
