Dansk

Novelle analyse ord HASTER!!!!!!

09. juni 2008 af simonss (Slettet)
Daw alle i dejlige mennesker.
Jeg har et lille spørgsmål omkring noglge ord.
Er der nogen der kan noget i retningen af kronologisk, flashback osv. osv. osv...
Og det HASTER VIRKELIG MEGET skal nemlig op tirsdag den 10. kl 10 og det skal printes ud inden plz håber at der er nogen der har nogle ord jeg kan bruge.
Hilsen Simon
PS. skal også helst have betydningen

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

kronologisk: i kronologisk orden = ordnet efter tidsfølge

flashback: (i film el. litteratur) scene der springer tilbage til et tidspunkt der ligger forud for handlingen i de scener der netop vises.

hvad leder du ellers efter?

Svar #2
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

Daws bigEyes dem har jeg men kunne godty bruge flere ord i den retning

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2008 af tseter (Slettet)

Lad os starte med dem du allerede har bragt på banen:

Flashback (tilbagesyn på eventuelle begivenheder)
Flashforward (forudsyn på de kommende begivenheder)
Kronologisk (at en tekst er opbygget kronolgisk betyder, at teksten er
Medias-res (som læser bliver man kastet direkte ind i en historie)

du må meget gerne udpensle lidt hvilke ord du gerne vil have styr på.
tænkte på om ord som,
personificering,
point of view,
ordspil
etc.
er det også sådanne ord du har brug for?

sidder selv og skal op i skriftlig dansk imorgen tidlig ;)

Svar #4
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

Ja Mikkel91tp det er i den retning
MEn held og lykke...

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2008 af tseter (Slettet)

ok jeg sidder her med min danskbog, og jeg vil med glæde lave en lille liste til dig med forklaring (Til brug af mig selv imorgen også xD)

Svar #6
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

hehe det ville være fint hvis du gad det...

Svar #7
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

er du igang mikkel sidder og har totalt nøjeren på er overhovedet ikke klar.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2008 af tseter (Slettet)

ja selvfølgelig

Svar #9
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

det lyder perfekt glæder mig til det...

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. juni 2008 af tseter (Slettet)

Så har jeg lavet en liste med de ord, der kan fremkomme i din danske formidling: (Beklager for eventuelle stavefejl)

Association -forbinde billedeforestillinger med det givne udtryk i teksten

Bagudsyn/Flashback (det har vi været inde på)

belysning - at belyse et emne,kan være at kigge dybere ned i meningen af et udrag af teksten.

besjæling - "himlen smilte" himlen kan ikke smile, så her har himlen fået en "besjæling"

billedesprog ( siger sig selv )

bogstavrim (siger sig selv)

denotation - den leksikalse betydning af et udtryk, helt nøgent

direkte miljøbeskrivelse - "what you see, is what you get"-præncippet, hvis teksten beskriver miljøet og du ikke selv begiver dig ud og analyserer er det en direkete miljøbeskrivelse.

direkte personkarakteristik - (det samme som ovenstående, dog med syn på personererne i teksten)

forudgreb/flashforward (det har vi været inde på )

"in medias res" ( kig i de andre svar)
ironi - afseneder mener det modsatte, eller ihverdfald noget andet end det, der direkte siges.

konnotaioner - modsætning til denotation, her er alle medbetydninger og associationer indraget.

der kommer noget mere, men du lyder nervøs så her er det første :P

Svar #11
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

Mikkel jeg vil skide på stavningen det er for mig en bagatel bare jeg har noget at gå ud fra.
Og selfølgelig er jeg nervøs har intet pensum (kom til at smide det meste ud da det lå og flød på gulvet og tænkte ikke på jeg kunne få brug for det...) heheh

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. juni 2008 af tseter (Slettet)

Så det godt vi på vores skole kører på computere, der er intet papirarbejde. der går lige 5 min så er det næste klar.

jeg ville hvis jeg var dig, lave et dokument og udprinte det, hvor der er de mest generelle symboler og farve forklaringer, så du ikke skal sidde og tænke for meget over det imorgen hvis der pludselig i din tekst stod
"hendes hud var blålig... " så det rart at have lige ved hånden hvad blå betyder, og hvad eventuelt kan have med historien at gøre (HVIS DET ALTSÅ HAR NOGET MED HISTOIEN AT GØRE ) - husk det

Svar #13
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

?

Svar #14
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

Facebook af må for helved berolige mig hehe...

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. juni 2008 af tseter (Slettet)


linært handligsforbløb (en krimi er et godt eksemepel, det hele går ud på at finde morderen, så når morderen er fundet, er der ikke rigtig mere tilbage at skrive om.)

modsætninger (god/ond, rig/fattig etc.)

referat (bruges ikke så ofte i forbindelse med analyser og fortolkninger, men, et referat er en kort og præcis gennemgang af handlingsforløbet)

scenisk fremstilling (tekstens afsnit, er fremstillet sceninsk, modsat af panoramisk, dsv. hvor man springer rundt fra scene til scene)

symboler (grøn = håb, hjerte = kærlighed, sort = ond etc.)

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. juni 2008 af tseter (Slettet)

hvis dette ikke er tilstrækketligt, tror jeg at der er mange analyser og fortolkning du kan sidde og kigge på for at få nogle gode idéer :)
- held og lykke med imorgen, husk på, det forhelvde bar en årsprøve/eksamen, hvis du bare skriver noget fornuftigt og du kan begrunde det ud fra teksten. så skal det sku nok gå

Svar #17
09. juni 2008 af simonss (Slettet)

Tak mikkel men håber stadig på flere

Skriv et svar til: Novelle analyse ord HASTER!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.