Matematik

Eksponentiel udvikling. Hvad står A & B for i y=ba x

09. juni 2008 af Sl1 (Slettet)
Hej .

Kan nogen hjælpe mig med dette spørgsmål?

Giv eksempler på eksponentielle udviklinger og forklar betydningen af a og b i y = bax.
Simple eksemper (:

Og dette:
Beregn forskriften for en eksponentiel udvikling udfra to punkter, fin selv på ekselmper?

Jeg skal til eksamen imorgen, så hurtig hjælp tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af Piece (Slettet)

se fx denne side http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

Vi betragter den eksponentielle udvikling:
Ved x = 0 fås
Grafen for den eksponentielle funktion går altså igennem punktet

Konstanten a (a>0) er en udviklingsfaktor
For a>1 er f eksponentielt voksende, for af = 1 \cdot 2^6 = 64 Efter seks intervaller af 10 minutter, vil der altså være 64 bakterier.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

Følgende erstatter dele af ovenstående.

Ved x = 0 fås

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Lille tilføjelse:
for 0<a<1 er f eksponentielt aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)

Ja. Og lige en ting til. For a=1 er f konstant. Naturligvis ikke "konstant voksende".

Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling. Hvad står A & B for i y=ba x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.