Fysik

FSA 2008 - mangler forsøg - hjælp!

09. juni 2008 af Kasper888999 (Slettet)
Jeg til til FSA 2008 Fysik på torsdag, men jeg mangler nogle forsøg til nogle emner:

Jordens salte
Altså noget med gødning´, nitrogens kredsløb,kalknig af jord, iltsvind, eller sur jord.

Jordens skatte
Legering, metaller i opløsning, spændingsrækken, korrosiom, rustbeskyttelse

jorden og solen giver energi
Nogle forsøg med forskellige energityper (bevægelsesenergi, beliggenhedsenergi, osv., osv.)

Mange tak:)!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af Jerslev

#0: Hvis du har en solcelle liggende er det ret oplagt til emnet med jorden og solen, der giver energi. ;)
- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
09. juni 2008 af Kasper888999 (Slettet)

ja, det kunne være et meget godt forsøg, men sådan en har skolen desværre ikke:/.

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2008 af JesperJuul (Slettet)

Jordends salte:
Lad et forsøg over en af reaktionerne i kvælstofkredsløbet.

Jordens skatte:
Lav en redox-reaktion, i overensstemmelse med spændingsrækken. F.eks. reaktionen mellem SO3(2-) + MnO4(-) eller Fe(2+) + Cr2O7(2-). Forklar hvad der reduceres og hvad der oxideres, og afstem gerne reaktioerne, hvis i har lært det. (men husk det skal ske i surt miljø).

Hvis du vil vise noget om ændring af energiform, kan du lade en pose med ris (eller ling) falde 100 gange fra en bestemt højde h. Du skulle så kunne måle en temperaturstigning. Den potentielle energi Epot=m*g*h (beliggenhedsenergi) bliver så lavet om til termisk energi (varmeenergi). Noget går til omgivelserne: Q, og noget går til posens egen indre energi, dvs:

Epot = Eterm + Q <=> m*g*h=m*c*dT + Q

Ved f.eks. at antage Q=0 eller lignende antalgelse, kan du bestemme c.

Svar #4
10. juni 2008 af Kasper888999 (Slettet)

Hvilke/hvilket forsøg kan man lave over en af reaktionerne i kvælstofkredsløbet (:?

Svar #5
10. juni 2008 af Kasper888999 (Slettet)

Anyone(:?

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. juni 2008 af JesperJuul (Slettet)

Træt af at folk ikke tak :S

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2011 af AstridCeline (Slettet)

 Hej JesperJuul.

Kan du forklare mig nærmere om det forsøg med jordens skatte? Det vil jeg da meget gerne bruge (:


Skriv et svar til: FSA 2008 - mangler forsøg - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.