Biologi

Biologi B - eksamen

10. juni 2008 af jose-fine (Slettet)
Hej jeg skal op i biologi på B-niveau og det er en 24-timers eksamen. Jeg ved bare ikke helt hvordan det hele kommer til at foregå, hvad der forventes af én osv. Jeg har også svært ved at finde ud af, hvordan jeg skal forberede mig. Skal jeg læse hele pensum på 400-500 sider igennem eller hvordan?
Vores bio. lærer har slet ikke fortalt, hvordan eksamen kommer til at foregå eller hvordan vi skal forberede os, så jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig!
På forhånd tak.

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2008 af Thomaskok7 (Slettet)

Eksamen varer en halv time (inkl. karakterbestemmelse). I den halve time skal du have svaret på den problemstilling du har fået udleveret. Ikke alle bilag behøves at blive brugt, tilføj gerne egne. Eleven bestemmer (mere eller mindre) selv om han/hun ønsker spørgsmål fra læren. - i så fald, forkortes elevens fremlæggelse til evt. 15 min hvorefter der lægges op til en diskussion mellem elev/lærer.

Det er ikke så forskelligt fra den traditionelle eksamen - blot den forskel at du for lov til at køre showet og at du har fået dit emne på forhånd. Dog skal det siges, at der til en 24 timers eksamen stilles højere krav i og med man kan få hjælp/bruge nettet etc.

Håber det hjalp en smule :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2008 af karamellen2 (Slettet)

Man skal dog være påpasselig med at tilføje egne bilag, idet de ofte kan blive fundet irrelevante i forhold til de udleverede bilag.. Men som #1 også siger kan du forberede alle tre spørgsmål på forhånd og være godt forberedt til diskussionen.. Du får jo et redegørende spørgsmål som først lægger op til hvad dit emne er. Herefter kommer et mere uddybende spørgsmål til noget mere konkret, som f.eks. proteiners funktioner og hvorfor.. Det sidste spørgsmål er det du skal lægge meget vægt på, når du først har 100 % styr på grundstoffet, der kan svare på de to første spørgsmål. Det hjælper ikke, at din diskussion er i top, hvis du ikke kender forskellen på f.eks. mitose og meiose..
Men det tredje spørgsmål er en diskussion, hvor du meget gerne må bruge nettet og andre steder til at finde aktuelle aspekter til diskussionen. Et spørgsmål kan lyde, hvis man har emnet Muskler & nerver:
Diskutér i hvilket omfang den fysiske præstationsevne kan øges, og i hvilket omfang den ligger fast på grund af arvelige faktorer.

Her er det første noget man nemt kan finde i sine bøger, hvorimod anden delen måske har brug for noget support fra internetsøgning osv..

Håber det hjalp dig en anelse mere :)

Svar #3
12. juni 2008 af jose-fine (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen til jer begge, det hjalp mig rigtig meget.

Svar #4
12. juni 2008 af jose-fine (Slettet)

Forresten har jeg lige et til uopklaret spørgsmål: skal man også forklare om forsøg man har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2016 af Asta12345 (Slettet)

Det forkommer i spørgmålet, det sidste punkt er tit 'inddrag eksperimentielt arbejde'. Du stadig godt gøre det selvom det ikke står der, men kun hvis opgaven lægger meget op til det :) 


Skriv et svar til: Biologi B - eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.