Matematik
LINJENS LIGNING HJÆLP
10. juni 2008 af
sabo (Slettet)
y = ax+b
Jeg skal bevise at a hældning kan findes ved a = y2-y1/x2-x1. Men jeg forstår ikke to led i den. Håber I kan hjælpe
y2-y1 = ax2+b - (ax1+b)<->
y2-y1 = ax2 - ax1 <-> går b'erne ud med hinanden? eller?
y2-y1 = a(x2-x1) <-> a ganges i parentens ikk? eller?
a = y2-y1 / x2-x1 --> hvordan kommer man frem til dette fra skridt 3 ?
Jeg skal bevise at a hældning kan findes ved a = y2-y1/x2-x1. Men jeg forstår ikke to led i den. Håber I kan hjælpe
y2-y1 = ax2+b - (ax1+b)<->
y2-y1 = ax2 - ax1 <-> går b'erne ud med hinanden? eller?
y2-y1 = a(x2-x1) <-> a ganges i parentens ikk? eller?
a = y2-y1 / x2-x1 --> hvordan kommer man frem til dette fra skridt 3 ?
Svar #2
10. juni 2008 af Esbenps
Ja, b'erne går ud med hinanden i skridtet fra linje 1 til 2.
Ja, a bliver sat uden for parentes. Prøv evt. at gange a ind i parentesen igen for at se, at det passer.
I sidste skridt divideres der med (x2-x1) på begge sider.
Ja, a bliver sat uden for parentes. Prøv evt. at gange a ind i parentesen igen for at se, at det passer.
I sidste skridt divideres der med (x2-x1) på begge sider.
Svar #3
10. juni 2008 af sabo (Slettet)
aha.
Men i sidste skridt kommer der jo også til at stå x2-x1/x2-x1 ? hva bliver der så med det? så har jeg jo en y2-y1/x2-x1 og x2-x1/x2-x1 ?
Men i sidste skridt kommer der jo også til at stå x2-x1/x2-x1 ? hva bliver der så med det? så har jeg jo en y2-y1/x2-x1 og x2-x1/x2-x1 ?
Skriv et svar til: LINJENS LIGNING HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
