Matematik

SÆT PÅ FÆLLES BRØKSTREG

21. september 2004 af Carter (Slettet)
sæt på fælles brøkstreg:
(4/x)-3/(x+1)=4*(x+1)/x(x+1)-3x/x(x+1)=

4(x+1)-3x/x(x+1)
dér skal da ikke stå x+1/x(x+1) vel? for så har man da reduceret tælleren?

Svar #1
21. september 2004 af Carter (Slettet)

anyone????

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

(4/x)-3/(x+1)=4*(x+1)/x(x+1)-3x/x(x+1)= (x+4)/(x^2+x)

ville jeg mene...

Svar #3
21. september 2004 af Carter (Slettet)

ja men så har du jo også reduceret tælleren! og skal man det hvis opgaven lyder at man skal sætte på fællesbrøkstreg??

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

#2 har fuldstændig ret! resultatet skal give (x+4)/(x^2+x), dét du gerne vil have resultatet til at hedde er (4x+4-3x)/(x^2+x), men det er jo det samme som det ovennævnte resultat.

Svar #5
21. september 2004 af Carter (Slettet)

ja men jeg skal ikke have resultatet kun sætte på fællesbrøkstreg!

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

det er klogest at reducere en brøk mest muligt...

Svar #7
21. september 2004 af Carter (Slettet)

ja men der står kun at jeg skal sætte på fælles brøkstreg

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

det har du jo også gjort! reducering er i orden uanset om du vil sætte på fælles brøkstreg eller ej.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

fællesnævneren er (x^2+x), så langt er vi enige. uden yderligere reducering bliver tælleren (4x+4-3x), men som #6 siger, er det klogest - og mest normalt - at reducere mest muligt!! i nogle tilfælde trækker det ned, hvis du ikke reducere mest muligt, også selvom dit tal er rigtigt - hvilket jeg vil sige er tilfælde her!

Svar #10
21. september 2004 af Carter (Slettet)

k thx

Skriv et svar til: SÆT PÅ FÆLLES BRØKSTREG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.