Fysik
Tryk
10. juni 2008 af
amaliesch (Slettet)
Hej.
Jeg har fået til opgave at skulle redegøre for tryk, lufttryk og væsketryk.
Nogen som måske kunne hjælpe mig lidt på vej?:)
Jeg har fået til opgave at skulle redegøre for tryk, lufttryk og væsketryk.
Nogen som måske kunne hjælpe mig lidt på vej?:)
Svar #2
10. juni 2008 af mathon
tryk er kraft_vinkelret pr. areal og måles bl.a. i N/m^2 = Pa
P = F/A
P = F/A
Svar #3
10. juni 2008 af amaliesch (Slettet)
#1: Tryk måles i bar, mmHg, atm. Et kviksølvbarometer bruges til at måle tryk. Og så kan jeg en formel for lufttryk og væsketryk.
Svar #4
10. juni 2008 af Jerslev
#3: Så kan du jo starte med at fortælle om de forskellige enheder (#2 nævner også en) og deres relevans for forskellige situationer. Herefter kan du nævne formlerne og prøve at forklare, hvorfor de ser ud, som de gør (hvis du kan, kan du udlede dem).
- - -
mvh
Jerslev
Skriv et svar til: Tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.