Almen studieforberedelse (AT)

Induktiv og deduktiv metode - fatter hat

11. juni 2008 af Nfsk (Slettet)
Jeg forstår ikke forskellen mellem den hypotetisk-deduktive metode og den induktive naturhistoriske metode, når jeg skal skrive i Naturgeografi (og samf).

Går den hypotetisk-deduktive metode ud på at lave eksperimenter?, og i så fald - hvordan går dette i spænd med Naturgeografi!?

Hvis jeg har nogle figurer over f.eks. gennemsnitstemperaturen de sidste 1000 år, som jeg analyserer - kan man så sige, at det er en kvantitativ metode?!

Er der nogen, der kan give et eksempel på hver af metoderne (den deduktive og induktive), når der skrives i Naturgeografi?

På forhånd tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2008 af klotte (Slettet)

http://da.wikipedia.org/wiki/Deduktion

Brugbart svar (6)

Svar #2
13. juni 2008 af JOSN (Slettet)

Man sige at når man snakker om induktiv metode i naturvidenskaben, så er det når man laver et eksperiment først, og derefter laver en teori ud fra det.

deduktiv metode(stadig naturvidenskab) er når du laver en teori først og så går ud og ser om den er rigtig, f.eks. Einsteins relativitetsteori..

håber det er hjælp nok

Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2008 af JOSN (Slettet)

Hvis jeg har nogle figurer over f.eks. gennemsnitstemperaturen de sidste 1000 år, som jeg analyserer - kan man så sige, at det er en kvantitativ metode?!

Hvis du bruger dine gennemsnitstemperaturer til at lave en teori, så har du brugt en induktiv metode..

JEG TROR (har ikke samf på mere end c) at kvantitativ metode er en metode i samf, hvor man f.eks. sender en masse spørgeark ud og rammer så mange som muligt. I modsætning til kvalitativ metode hvor man spørg bestemte..

Brugbart svar (3)

Svar #4
30. maj 2011 af w00p (Slettet)

 Kvantitaiv metode: Hårde data - man arbejder med tal, statistik, spørgeskemaer. Man får ofte præcise og repræsentative resultater ved denne metode. 
Kvalitativ metode: Bløde data - Interviews, observation, samtale. Man får ofte mere nuancerede og forskellige resultater ved denne metode + også færre "svar" ved interviews. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2012 af NatasjaHviid (Slettet)

Benytter man sig af den kvantitalve metode, hvis man har to figure som jeg sammenligner, og man kan se ud fra dem at der er en sammenhæng mellem co2 udslip og temperaturstigninger på jorden? eller benytter man sig af den deduktive metode?


Skriv et svar til: Induktiv og deduktiv metode - fatter hat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.