Matematik
En grim ligning....
22. september 2004 af
catwoman (Slettet)
Hej alle sammen.
Sidder og knokler rundt i en grim ligning jeg bare ik kan finde ud af. Jeg skal bare lave det til en samlet 2.gradsligning = 0 :
2x^2 - 3x + 5
______________
= 18x + 11
x - 3
Hvordan er det nu man klarer venstre side af lighedstegnet???
Håber nogen kan hjælpe. Hilsener fra Christina.
Sidder og knokler rundt i en grim ligning jeg bare ik kan finde ud af. Jeg skal bare lave det til en samlet 2.gradsligning = 0 :
2x^2 - 3x + 5
______________
= 18x + 11
x - 3
Hvordan er det nu man klarer venstre side af lighedstegnet???
Håber nogen kan hjælpe. Hilsener fra Christina.
Svar #1
22. september 2004 af catwoman (Slettet)
HOV...der gik noget galt. Altså :
2x^2-3x+5/x-3 = 18x+11
2x^2-3x+5/x-3 = 18x+11
Svar #2
22. september 2004 af hagi4 (Slettet)
(2x^2-3x+5)/(x-3) = 18x+11
(2^2-3x+5)/(x-3) = (x-3)(18x+11)/(x-3)
2x^2-3x+5=18x^2+11x-54-33
-16x^2-14x+92=0
(2^2-3x+5)/(x-3) = (x-3)(18x+11)/(x-3)
2x^2-3x+5=18x^2+11x-54-33
-16x^2-14x+92=0
Skriv et svar til: En grim ligning....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
