Kemi

Elektrokemisk celle

12. juni 2008 af Hail09 (Slettet)
Heej

Hvordan kan man kort definere en elektrokemisk celle. Tror ikke, at jeg helt har forstået hvad det går ud på.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af mathon

Når et metal, Me, er i direkte kontakt med en opløsning af dens egen ion, opstår en spændingsforskel

1) Me <--> M^(+) + e^(-)
2) Me <--> M^(2+) + 2e^(-)
3) Me <--> M^(3+) + 3e^(-)

denne er ikke direkte målbar,
men
måles i forhold til en standard hydrogen elektrode (Pt i kontakt med H2 under standardbetingelser (1 atm. 25°C) og en 1 M H3O^(+)-opløsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2008 af mathon

dens --> dets

Svar #3
12. juni 2008 af Hail09 (Slettet)

okay mange tak.

men kan du også forklare hvorfor polspændingen bliver mindre når I gøres større??

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2008 af mathon

...af Ohms lov for et kredsløb
Uo = U_pol + U_indre
fås

U_pol = Uo - U_indre

U_pol = Uo - R_indre*I

hvor
Uo og R_indre er konstante (og større end 0) og I er variabel

...jo større I desto mindre U_pol

Svar #5
12. juni 2008 af Hail09 (Slettet)

okay, tak for hjælpen

Skriv et svar til: Elektrokemisk celle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.