Matematik

funktioner...

22. september 2004 af Maria17 (Slettet)
Jeg har en funktion der lyder:

L(x)=100*e^(A*(1-x)-0,000867*(1.0914^x-1.0914))

er det det samme som:

L(x)=100*10^(A*(1-x)-0,000867*(1.0914^x-1.0914))

Svar #1
22. september 2004 af Maria17 (Slettet)

altså er
e^=10^

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

nej!!! prøv at slå "e" op... eller for den sags skyld sammenlign ln og log... du kan jo også bare prøve at sætte en værdi ind for A og så se om resultatet bliver det samme...

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2004 af riquelme (Slettet)

nej, e = 2.71... er ikke lig 10

Svar #4
22. september 2004 af Maria17 (Slettet)

okay.. mange mange tak..

Svar #5
22. september 2004 af Maria17 (Slettet)

Hvilken betydning har A egentlig i funktionen?

Svar #6
23. september 2004 af Maria17 (Slettet)

Ikke nogen der kan hjælpe?

Man skal tegne grafer med forskellige A-værdier.. 0,01, 0,005 og 0,0005

men jeg har svært ved at forklare hvad A ændrer hos funktionen. Nogen der vil hjælpe med at formulere det?

Hilsen
Maria

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2004 af Lurch (Slettet)

A må vil fortælle noget om hvor brat funktionen stiger.
Jo større A værdi, jo større vil e potensen blive, og jo større vil funktionsværdien blive.
jo mindre A, jo mindre funktionsværdi.

Men skal du tegne dem, er det jo bare et sprøgsmål om at regne dig frem til en masse punkter på grafen, og tegne de forskellige, og derefter sammenligne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

eller hive fat i ti-83 og prøve med forskellige talværdi... bare til #7

Skriv et svar til: funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.