Fysik
Fysik opgave!!
23. september 2004 af
Liv2004 (Slettet)
En xylofon er et musikinstrument, der består af en række træstave. Når man slår på en af stavene, udsendes der en tone.
I en simpel model er stavene udformet som rektagulære stave med højden h og længden L. Når træstaven anslås, fremkommer der en tone med frekvensen f, hvor:
f=1,028*(h/L^2)*v
og v er lydens fart i træet.
Når man anslår en træstav med længden 30,2cm og højden 7,1mm fremkommer en frekvens på 349Hz.
a)Bestem lydens fart i træstaven
b)Bestem bølgelængden i luft og i træstaven
c)Hvor lang skal en træstav med samme højde være, hvis den skal udsende lyd ,med frekvensen 2637Hz?
a)
f=1,028* (h/L^2) *v
f/v=1,028*(h/L^2)
v=(f)/(1,028 * (h/L^2))
v= 349 Hz / ( 1,028 * (7,1 mm/ 30,2^2cm))
V=43610,18
Vil lige spørge dig om man skal tage højden som 7,1 mm eller 0,71cm eller 0,0071m?
Den samme spørgsmål om 30,2 cm skal det stå i m ? Og er enheden så m/s og
b)
v=lambda*f
træstavene:
43610,18=lambda*349Hz
43610,18 / 349 Hz = lambda
124,96 = lambda
340m/s = lambda * 349Hz
340 m/s / 349 Hz= lambda
0,9742 = lambda
c)
f=1,028* (h/L^2) *v
f= (1,028*h*v) / (L^2)
f* L^2=1,028*h*v
L^2 = (1,028*h*v) / (f)
L= kvadratrod af ((1,028*h*v) / (f))
L= kvadratrod af ((1,028*7,1mm*43610,18) / (2637Hz))
L=10,99
Skal man bruge 7,1 mm eller 0,71cm eller 0,0071m
I en simpel model er stavene udformet som rektagulære stave med højden h og længden L. Når træstaven anslås, fremkommer der en tone med frekvensen f, hvor:
f=1,028*(h/L^2)*v
og v er lydens fart i træet.
Når man anslår en træstav med længden 30,2cm og højden 7,1mm fremkommer en frekvens på 349Hz.
a)Bestem lydens fart i træstaven
b)Bestem bølgelængden i luft og i træstaven
c)Hvor lang skal en træstav med samme højde være, hvis den skal udsende lyd ,med frekvensen 2637Hz?
a)
f=1,028* (h/L^2) *v
f/v=1,028*(h/L^2)
v=(f)/(1,028 * (h/L^2))
v= 349 Hz / ( 1,028 * (7,1 mm/ 30,2^2cm))
V=43610,18
Vil lige spørge dig om man skal tage højden som 7,1 mm eller 0,71cm eller 0,0071m?
Den samme spørgsmål om 30,2 cm skal det stå i m ? Og er enheden så m/s og
b)
v=lambda*f
træstavene:
43610,18=lambda*349Hz
43610,18 / 349 Hz = lambda
124,96 = lambda
340m/s = lambda * 349Hz
340 m/s / 349 Hz= lambda
0,9742 = lambda
c)
f=1,028* (h/L^2) *v
f= (1,028*h*v) / (L^2)
f* L^2=1,028*h*v
L^2 = (1,028*h*v) / (f)
L= kvadratrod af ((1,028*h*v) / (f))
L= kvadratrod af ((1,028*7,1mm*43610,18) / (2637Hz))
L=10,99
Skal man bruge 7,1 mm eller 0,71cm eller 0,0071m
Svar #1
23. september 2004 af QaZZaQ
Det er oftest en god ide at regne med SI enheder. SI-enheden for længde er meter. Hvis alle dine inout er i SI.enheder, så er dit output det også.
Svar #2
23. september 2004 af frodo (Slettet)
der anvendes ALTID SI-enheder. så du får vist ikke så hej en fartsom du får!! Virker det ikke også ret usandsynligt?
Svar #3
23. september 2004 af QaZZaQ
der skulle selvfølgelig stå input.
Altså enhederne på alle de tal, som du udregner
Altså enhederne på alle de tal, som du udregner
Skriv et svar til: Fysik opgave!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
