Matematik

Vis hvorledes forskriften f(x)=a.x+b kan findes ud fra to kendte punkter på grafen

15. juni 2008 af Rikke1801 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med det???

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

(x;f(x)) (x0,f(x0))

f(x)=ax+b
f(x0)=ax0+b

f(x)-f(x0)=ax+b-ax0+b
<=>
f(x)-f(x0)=ax+ax0
<=>
f(x)-f(x0)=a(x+x0)
<=>
(f(x)-f(x0))/(x+x0)=a

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, formlen for a, er a=(y2-y2)/(x2-x1)
Herefter indsætter du a og et punkt i formle:
y=a(x-x1)+y1 og så har du forskriften

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Dum Fejl!!!

Rettelse:

f(x)-f(x0)=ax-ax0
<=>
f(x)-f(x0)=a(x-x0)
<=>
(f(x)-f(x0))/(x-x0)=a

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

(y2-y1)/(x2-x1)=a

b= y1-ax1

hvor (x1,y1) og (x2,y2) er de to kendte punkter

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#2, #4

Hvad er det sjove ved at kunne formlerne udenad, hvis I ikke selv kan udlede dem?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

#5 hvorfor så spydig?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#5 Jeg kan da sagtens udlede dem :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#6 Fordi DanielPetersen efterhånden smitter af på mig. Sorry. Men nu havde jeg jo vist, hvordan det skulle gøres. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#7 Ellers kan din kæreste vel?

Ej, nu skal jeg nok stoppe. Daniel, lad vær med at blande dig med mit sind!

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

så i orden :). vil du sige at det du har udeledet er selve beviset for beregningen af koefficienten a?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#10 Nu er det jo ikke beviset for lineær regression, så lad os bare sig, at jeg har beregnet a i den generelle form.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. juni 2008 af heidi_stjerne (Slettet)

hmm øv. har nemlig brug for et bevis for beregning af a og b i en lineær regression

Skriv et svar til: Vis hvorledes forskriften f(x)=a.x+b kan findes ud fra to kendte punkter på grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.