Matematik
Ligning!
25. september 2004 af
Bosen (Slettet)
Jeg er virkelig kørt fast i denne opgave:
422*x^6+3=148
Nogen der kan hjælpe mig?
Bosen
422*x^6+3=148
Nogen der kan hjælpe mig?
Bosen
Svar #1
25. september 2004 af john vs. jon (Slettet)
ja.. du isolere bare x.. det gør du ved:
x^6=(148-3)/422 <=>
x=6^kvad((148-3)/422) det kan også skrives som: ((148-3)/422)^(1/6)
x^6=(148-3)/422 <=>
x=6^kvad((148-3)/422) det kan også skrives som: ((148-3)/422)^(1/6)
Svar #3
25. september 2004 af fister (Slettet)
Husk at en n'te grads ligning altid har n løsninger!
For R har ligningen 2 løsninger:
x=6^kvad((148-3)/422)
x=-(6^kvad((148-3)/422))
For R har ligningen 2 løsninger:
x=6^kvad((148-3)/422)
x=-(6^kvad((148-3)/422))
Svar #4
25. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
#3: Hvoraf der er mulighed for komplekse løsninger.
Skriv et svar til: Ligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
