Fysik
Distribution
18. juni 2008 af
christiiin (Slettet)
Jeg skal op i morgen, og jeg har ingen anelse om hvad distribution er?? Jeg har aldrig haft om det? PLEASE hjælp mig i tide
Svar #1
18. juni 2008 af –Zeta– (Slettet)
Enten har du postet i den forkerte fagkategori eller også har du universitetsfysik. Man kan godt snakke om distribution (fordeling) i fysik-kemiøjemed, men det er nogle yderst komplekse udtryk, hvor man fx udregner antallet af partikler per volumen og lign. Her kommer fx Maxwell-Boltzmann fordelingen på tale.
Svar #2
19. juni 2008 af mathon
...hvis det blot er el-energidistribution,
betyder det
fordeling af el-energi til
til samfundets forbrugssteder
altså distributions-el-nettet.
Du skal redegøre for, hvorledes el-energien sendes fra produktionssted - el-værket - til forbrugerne.
Overførslen sker via transformation, så el-energitabet begrænses mest muligt
P_tab = R*I^2
hvor
R er modstanden i ledningerne, som når de en gang er valgt ikke kan ændres
I er strømstyrken i distributionsledningerne, som
gøres mindst mulig, ved at transformere spændingen op - og dermed strømmen ned
hvor sammenhængen
er
U_s/U_p = N_s/N_p = I_p/I_s,
hvoraf
transformerudtrykket (for en ideel transformer)
er
U_s*I_s = U_p*I_p
hvoraf
I_s = (U_p/U_s)*I_p = (N_p/N_s)*I_p
du skal argumentere for det hensigtsmæssige i at benytte højspændingsledninger ved el-energioverførsel over store afstande
med
efterfølgende trinvis spændingsnedsættelse tæt på forbrugsstedet
sluttende med den almindelige brugsspænding for den tekniske vekselstrøm:
energibesparelse
ved transformation
http://peecee.dk/upload/view/117856
betyder det
fordeling af el-energi til
til samfundets forbrugssteder
altså distributions-el-nettet.
Du skal redegøre for, hvorledes el-energien sendes fra produktionssted - el-værket - til forbrugerne.
Overførslen sker via transformation, så el-energitabet begrænses mest muligt
P_tab = R*I^2
hvor
R er modstanden i ledningerne, som når de en gang er valgt ikke kan ændres
I er strømstyrken i distributionsledningerne, som
gøres mindst mulig, ved at transformere spændingen op - og dermed strømmen ned
hvor sammenhængen
er
U_s/U_p = N_s/N_p = I_p/I_s,
hvoraf
transformerudtrykket (for en ideel transformer)
er
U_s*I_s = U_p*I_p
hvoraf
I_s = (U_p/U_s)*I_p = (N_p/N_s)*I_p
du skal argumentere for det hensigtsmæssige i at benytte højspændingsledninger ved el-energioverførsel over store afstande
med
efterfølgende trinvis spændingsnedsættelse tæt på forbrugsstedet
sluttende med den almindelige brugsspænding for den tekniske vekselstrøm:
energibesparelse
ved transformation
http://peecee.dk/upload/view/117856
Skriv et svar til: Distribution
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
