Fysik

Et par små udregninger!

19. juni 2008 af jakobhove (Slettet)
Hey, skal lige have styr på nogle udregninger her:

"En metalblok vejer 2,5 kg. Når den får tilført en energi på 62,2 KJ stiger temperaturen fra 15 C til 70 C.
Beregn metalblokkens varmefylde"

Jeg ved jo på forhånd, at varmefylden udtrykkes ved

c= kJ/kg * C

Nogle der kan hjælpe?

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Søg i forum https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=411030

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal bruge følgende formel
E=m*c*deltaT
Beregn så c.

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2008 af juventuz (Slettet)

E=delta_T*m*c dette bruger du

http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=545841

her kan du læse om varmefylde

Svar #4
19. juni 2008 af jakobhove (Slettet)

Hehe, tak skal du have, har vist samme bog som i dette link =)

Skriv et svar til: Et par små udregninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.