Matematik
Linere funktioner
19. juni 2008 af
Artem (Slettet)
Hej.
Skal besvare et spørgsmål der lyder således:
Gør rede for den lineære vækstmodel, herunder for linjens ligning, og bevis formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)
Gør rede for tangenten til grafen for en differentiabel funktion, herunder definitionen af f '(x).
Kan nogen skrive nogle hurtigere ord til det, så jeg bedre forstår det?
- Tak på forhånd :)
Skal besvare et spørgsmål der lyder således:
Gør rede for den lineære vækstmodel, herunder for linjens ligning, og bevis formlen a=(y2-y1)/(x2-x1)
Gør rede for tangenten til grafen for en differentiabel funktion, herunder definitionen af f '(x).
Kan nogen skrive nogle hurtigere ord til det, så jeg bedre forstår det?
- Tak på forhånd :)
Svar #1
19. juni 2008 af Isomorphician
Se på to punkter i et koordinatsystem.
(x0, y0) = (x0, ax0 + b)
(x1, y1) = (x1, ax1 + b)
Ved ændring i x-værdi (x1-x0) gælder der det samme for y, nemlig at:
y1 - y0 = ax1 + b - (ax0 + b) <=>
y1 - yo = a(x1 - x0) <=>
a = (y1-y0)/(x1-x0)
(x0, y0) = (x0, ax0 + b)
(x1, y1) = (x1, ax1 + b)
Ved ændring i x-værdi (x1-x0) gælder der det samme for y, nemlig at:
y1 - y0 = ax1 + b - (ax0 + b) <=>
y1 - yo = a(x1 - x0) <=>
a = (y1-y0)/(x1-x0)
Svar #3
19. juni 2008 af Isomorphician
du skal nok også komme lidt ind på hvad de forskellige konstanter i
y = ax + b står for
y = ax + b står for
Skriv et svar til: Linere funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
