Matematik

Kort spørgs. om geometri

22. juni 2008 af mathias-s (Slettet)
Hvorfor er det, at dette ikke kan bruges til den rette vinkel:

sin(v)=modstående katete/hypotenusen

cos(v)=hosliggende katete/hypotenusen

tan(v)=modstående katete/hosliggende katete

sætningen siger at det kun gælder spidse vinkler?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2008 af Christinana (Slettet)

Hvorfor vil du finde den rette vinkel? Den er jo altid 90 grader :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvordan vil du definere den hosliggende katete hvis du er ved den rette vinkel? Den til højre, eller den til venstre?

Svar #3
22. juni 2008 af mathias-s (Slettet)

hehe ja okay (:

Til dette spørgsmål:
Gør rede for sinus, cosinus og tangens i den retvinklede trekant.
Bevis en af sætningerne

Er det så nok, at fortælle om enhedscirklen og så bevise en af sætningerne?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, fortæl om enhedscirklen da man bruger den til at definere cos, sin og tan.

Svar #5
22. juni 2008 af mathias-s (Slettet)

okay tak.

og det skal man også ved vilkårlige trekanter ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ved vilkårlige trekanter bliver du nødt til at udlede sinusrelationen og cosinusrelationen.

Svar #7
22. juni 2008 af mathias-s (Slettet)

ja det har vil jeg også gøre.

så det er altså nok at fortælle om enhedscirklen, sinrel og cosrel ved vilkårlige trekanter? (:

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, hvis der er tid til overs så bliver det jo en samtale mellem dig og din lærer :)

Skriv et svar til: Kort spørgs. om geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.