Matematik

vinkler og areal i trekant

22. juni 2008 af m.seibæk (Slettet)
Hvis jeg kender vinklerne og arealet i en vilkårlig trekant hvordan er det så muligt at udregne siderne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det kan du heller ikke. Der findes uendelig mange trekanter med lige store vinkler. Det er bare at øge sidernes længde lige meget i forhold til hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2008 af ibibib (Slettet)

3 ligninger med 3 ubekendte.
T=½absin(C)
T=½acsin(B)
T=½bcsin(A)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Argh, glemte lige at du kendte arealet, men hvis du ikke kender arealet gælder #1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2008 af mathon

T = (a^2/2)*sin(B)*sin(C)/sin(A), hvoraf

a = sqrt[2T*sin(A)/(sin(B)sin(C))]
og
2 analoge

b = sqrt[2T*sin(B)/(sin(A)sin(C))]

c = sqrt[2T*sin(C)/(sin(A)sin(B))]


Skriv et svar til: vinkler og areal i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.