Matematik

hjælp til ligning & ulighed?

28. september 2004 af soffi (Slettet)
Hejsa, jeg har lidt problemer med henholdsvis en ligning, og en ulighed; er der nogen der kan hjælpe?

Ligningen lyder: 3(x+2) = 2,5X -7

Uligheden lyder: 2x + 11 < 4X -3 (x -3)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2004 af xyz (Slettet)

x = -27

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2004 af frodo (Slettet)

må vist være x=-26!
og x<-2

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2004 af xyz (Slettet)

TI-89 siger x=-27....?

Svar #4
28. september 2004 af soffi (Slettet)

Tusind tak ... men jeg er virkelig ikke så godt inde i det ligning/ulighed-halløj: hvis du har tid, hvordan kommer du så frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2004 af frodo (Slettet)

alm håndregning siger -26:
3x+6=2,5x-7<=>
0,5x=-13 <=>
x=-13*2=-26

Svar #6
28. september 2004 af soffi (Slettet)

Tak for det;)

Skriv et svar til: hjælp til ligning & ulighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.