Fysik

Svær opgave fra orbit 1

06. juli 2008 af The Libra (Slettet)
I opgave 8 i orbit 1 er jeg stødt på opgave c som jeg simpelthen ikke kan løse, a og b gik fint:
Med opgave a og b får jeg disse oplysninger der gælder for en støvsuger:

P=1200W støvsugerens effekt
L=8,5 støvsugerledningens længde
p=0,0155 resistiviteten ved 0 grader for kobberlederne i ledningen.
A=2,5mm2 tværsnitsarealet af kobberlederne hver for sig
R=0,053 resistansen for ledningen
I=5,2A strømstyrken i ledningen

Opgave c) i de første 15 min støvsugeren er tændt er forlængerledningen rullet sammen så varmen næsten ikke kan komme væk fra ledningen.
beregn temperaturstigningen i kobberlederne hvis effekten der omsættes i forlængerledningen bruges til at opvarme kobberet??

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt P=RI² til at udregne den effekt, der afsættes i ledningerne. Benyt herefter tiden, du får opgivet, til at udregne den totale mængde energi, der afsættes. Herefter benytter du blot Q=mc*delta T til udregning af temperaturstigningen.

Svar #2
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

P=1,43312, men hvordan udregner du den totale mængde energi der afsættes..?

Svar #3
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

jamen til sidst har jeg jo ikke m så det kan da ikke være den formel..??

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juli 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Ledningen har form som en cylinder. Du har opgivet længden af ledningen og tværsnitsarealet. Så kan du udregne volumen af ledningen. Slå derefter kobbers densitet op. Resten kan du nok selv regne ud. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juli 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/122278

Svar #6
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

#5: Jammen jeg har resultatlisten og det skulle blive 18 grader..??

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. juli 2008 af mathon

...har du tjekket dine første udregninger?

Svar #8
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

vi har fået en resultatliste af læren til orbit 1 og der står at temperaturstigningen er 18 grader???

Svar #9
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

Ved du hvilken betydning det har for nyttevirkningen at vi ikke tager hensyn til at bægeret og sølvpapiret opvarmes? i et forsøg om vands nyttevirkning, hvor man først opvarmer et bæger vand ved hjælp af en varm pærer nede i vandet og derefter putter sølvpapir på pæren og gentager forsøget..??

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. juli 2008 af mathon

...hvis kobbertrådene i forlængerledningen er serieforbundet, hvad de vel er,
skal
Linket i #5 rettes
til
http://peecee.dk/upload/view/122293

Svar #11
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

jamen det bliver jo stadig ikke 18grader, har du fået det rigtigt da du afleverede..??

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. juli 2008 af mathon

jeg gentager #7

Svar #13
06. juli 2008 af The Libra (Slettet)

jeg gentager #6;)
og når det så ikke bliver 18 må det vel være forkert..??

Skriv et svar til: Svær opgave fra orbit 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.