Matematik

Mat - Kegle

29. september 2004 af Sofies (Slettet)
Hej!


Et kraftværk har modtaet en bunke kul. Kulbunken har form som en kegle, hvor den skrå flade danner vinklen 38(grader) med det vandrette underlag. Bunkens højde er 15 m.

a: Beregn radius i keglens cirkulære grundflade.

Hvad skal jeg gøre? Har ingen anelse!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

du kan finde keglens sidelængde vha,
sin(v)*x=h

når du kender dem, kan du finde radius vha sinusrelationerne

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2004 af Jeannes (Slettet)

#1-> Jeg har ikke lært om sin og cos (Kender dem kun herfra portalen...)Hvad skal jeg gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2004 af frodo (Slettet)

kan folk ikke lade være med at oprette flere brugere!!!! Pisse irriterende, at man ikke ved hvem der er hvem!

Du skal bruge pythagoras NÅR du kender sidelængden i keglen. sodelængden finder du ved trigonometri, som er deneneste vej!

Svar #4
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

Jeg har ikke oprettet flere brugere... Jeg sidder og laver det med min veninde (Jeanne) og vi glemte at det var hende der var lukket ind... SORRY!!! Det var ikke meningen at forvirre dig!

Svar #5
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

#3) Pytagoras? Altså a^2 + b^2 = c^2... Hvordan skal det kunne hjælpe? Jeg kender jo kun en sidelængde???

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2004 af Jean

Man skal igang med cosinus eller sinusrelationerne, og hvis I ikke har lært om det endnu, så har Jeres lærer nok stillet en forkert opgave til Jer.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2004 af Jean

Ja, eller definitionen af sin og cos.

Svar #8
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

Det skulle ikke undre mig hvis han har!!! Han er sgu ikke for smart! Hvilken formel skal vi bruge? Så må vi prøve at rodde lidt rundt med det...

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2004 af Jean

Som Lurch foreslår i #1. I skal bruge en lommeregner til at finde sin(38).

(sinus er defineret som modstående katete over hypotenusen)

Svar #10
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

Er radius ligmed:

11,8201613 (Udregnet 15*cos(38))

ELler måske:

9,23492213 (Udregnet 15*sin(38))

Eller noget helt tredje?


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

ja, den går sgu ikke uden lidt god trigonometri!
Men skal have gang i sinus, og derfetr behøver man ikke bruge sinusrelationerne som jeg nævnte, men bare pytagoars som frodo sagde. Det må være det nemmeste.

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

I kan ikke regne radius sådan. I må først finde sidelængden af keglen.
sidenlængden kaldes x,
sin(38)*x=15
x=15/sin(38)

nu kan I finde radius vha pytagoras:

r^2 + h^2 = x^2

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2004 af frodo (Slettet)

sin(38)=h/siden <=> siden=h/sin38

dette bruger du til pythagoras:

r^2+h^2=siden^2 <=> r=sqrt(h^2/(sin38)^2-h^2)

Husk desuden at lommeregneren skal være angivet til at regne i grad er og IKKE radiener.

Svar #14
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

24,36403868 er sidelængden så... Eller hvad?



Svar #15
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

Det her overstiger min forstand!!!! Er det retfærdigt at sætte sproglige til at udregne sådan noget!?

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. september 2004 af frodo (Slettet)

det er ganske retflrdigt, hvis i har haft om det. Hvis I ikke har det, så nej. det er det ikke!

Svar #17
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

Giver r så:

19,19912448?

Brugbart svar (0)

Svar #18
29. september 2004 af frodo (Slettet)

jeg får det til 19,1991

Brugbart svar (0)

Svar #19
29. september 2004 af frodo (Slettet)

så ja.. vi er enige.

Svar #20
29. september 2004 af Sofies (Slettet)

Mange tak så!!!! Og undskyld forvirrelsen!!!!

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.