Matematik
Vinklen mellem to vektorer
29. september 2004 af
Y.vs.J (Slettet)
Jeg har lidt problemer med en opgave. Opgaven Lyder:
221. Om to egentlige vektorer a og b oplyses at: |b(vektor)|=|a(vektor)+2a(vektor m. hat)| og at a(vektor)•b(vektor)=-2|a(vektor)|^2.
Bestem vinklen mellem vektorerne a og b.
Jeg er med på at det er ligningen cos v=a•b/|a||b| der skal i brug.. og at den kan omformuleres til cos v = -2|a|^2/|a||a+2a(hat)| ... Men så er det som om jeg ikke rigtig kan komme længere..
Håber i kan hjælpe mig..
På forhånd tak. :)
221. Om to egentlige vektorer a og b oplyses at: |b(vektor)|=|a(vektor)+2a(vektor m. hat)| og at a(vektor)•b(vektor)=-2|a(vektor)|^2.
Bestem vinklen mellem vektorerne a og b.
Jeg er med på at det er ligningen cos v=a•b/|a||b| der skal i brug.. og at den kan omformuleres til cos v = -2|a|^2/|a||a+2a(hat)| ... Men så er det som om jeg ikke rigtig kan komme længere..
Håber i kan hjælpe mig..
På forhånd tak. :)
Skriv et svar til: Vinklen mellem to vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
