Matematik

Kræfter og vektorer :S

29. september 2004 af jididid (Slettet)
Jeg håber det er i orden, at lave sin anden tråd i dag :)

Jeg har såmen et sidste problem:

http://www.upit.dk/u/opg2.JPG

Jeg har kigget alle vektor siderne igennem (MAT 2 bogen - gymnasie), men fandt intet lignende...

Jeg håber I kan hjælpe.. Som tak får I nogle links til Rosenborg - Arsenal (nogle af linksene virker måske ikke nu - så prøv senere):

mms://202.98.116.36/espn
mms://202.98.116.36/espn
mms://61.139.48.218/espn-1my181999
mms://61.139.33.106/espn-1my181999
mms://218.16.124.109/putou
mms://218.16.124.109/gaoqing
mms://219.146.78.20/live7
mms://218.77.120.114:8080/
mms://202.98.116.37/espn
mms://61.143.210.46/s1
mms://61.143.210.46/s2
mms://61.143.210.46/s3
mms://61.143.210.46/s4
mms://61.143.210.46/s5

(afspilles i real one, wmp9 eller wmp10)

Svar #1
29. september 2004 af jididid (Slettet)

En der kan hjælpe :P ??...

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2004 af Lurch (Slettet)

du skal starte med at finde den resukterende kraft fra F2 og F3.
Du kan enten laves krafternesparallelogram, og tegne dig frem til en løsning.
Skal det være meget matematisk skal du til at opskrive udtryk for de enkelte kraftvektorer, og derefter lægge dem sammen

Svar #3
29. september 2004 af jididid (Slettet)

Sry hvis jeg spørger dumt, men hvordan finder jeg den resulterende kraft?? Jeg er blevet pænt forvirret :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2004 af frodo (Slettet)

du kan tegne sumvektoren af to af kræfterne. Her F3 og F2. Det er diagonalen i det paralellogram de udspænder!

Derefter sumvektoren imellem denne og så F1 på samme måde.

Svar #5
29. september 2004 af jididid (Slettet)

Hmm ..

Jeg er stadig helt væk... Hvis I er her, kan I så ikke fortælle det lidt mere specifikt?..

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Indsæt et koordinatsystem.

Brug din trigonometri til at finde x-værdierne for hver af vektorerne.
Ligeledes finder du y-værdierne for hver af vektorerne.

Læg x-værdierne sammen (bemærk dem der er i den negative x-retning har minus som fortegn).
Ligeledes læg y-værdierne sammen(bemærk dem der er i den negative y-retning har minus som fortegn).

Nu har du x og y værdierne for F(res). Brug Pythagoras.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Fx
Koordinatsystem: x-aksen er langs F1

F2(x) = 300N*cos(75deg)
F2(y) = 300N*sin(75deg)

....

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Fortsæt således for de andre vektorer.

Bemærk at F1(y) = 0 og at man i anden fase sætter et minus foran F2(x) fx fordi den går i den negative retning.

Skriv et svar til: Kræfter og vektorer :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.