Matematik

koordinatsæt til skæringspunkt mellem to linjer ?

30. september 2004 af h1972 (Slettet)
Hej

Er der nogen som kan forklare mig, hvordan man finder koordinatsættet til skæringspunktet mellem to linjer ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2004 af Lurch (Slettet)

sæt dem lig hinanden
y=a1x+b1
y=a2x+b2

x værdi for skæring:
a1x+b1 = a2x+b2

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2004 af 7419 (Slettet)

Du kan evt. finde skæringspunktet mellem to linjer ved brug af determinanter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2004 af 7419 (Slettet)

Vha. determinanter kan du også afgøre, hvorvidt to linjer er parallelle eller ej, dvs. om de to linjer overhovedet har et skæringspunkt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2004 af Dunnar (Slettet)

har man vektorregning på HF? ellers siger determinanter vel ikke så meget...

Skriv et svar til: koordinatsæt til skæringspunkt mellem to linjer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.