Matematik
Skæringspunkter i Cirklen
30. september 2004 af
Hessi (Slettet)
hey der
Har fået en opgave der hedder
Linien med ligningen y-x+3=0 skærer cirklen i to punkter. Bestem koordinaterne til disse punkter.
Cirklens ligning er:
(x-4)^2 + (y-4)^2 - 9 = 0
Så er det her jeg har brug for hjælp... aner slet ikke hvad jeg skal gøre!
help me please!
Hessi
Har fået en opgave der hedder
Linien med ligningen y-x+3=0 skærer cirklen i to punkter. Bestem koordinaterne til disse punkter.
Cirklens ligning er:
(x-4)^2 + (y-4)^2 - 9 = 0
Så er det her jeg har brug for hjælp... aner slet ikke hvad jeg skal gøre!
help me please!
Hessi
Svar #1
30. september 2004 af Lurch (Slettet)
isoler x eller y i ligningen for din linie, og indsæt dette udtryk i din cirkel ligning. Så isolerer du den ene konstant du nu har
Svar #2
30. september 2004 af Hessi (Slettet)
altså sådan?
y = x-3
(x-4)^2 + (x-3-4)^2 -9 = 0
x^2 + 16 - 8x + x^2 + 49 - 14x - 9 = 0
2x^2 - 22x + 56 = 0
så finder du ved hjælp af diskriminanten 2 x værdier så sætter du dem i ligningen for cirklen og finder y værdierne?
er det rigtigt?
y = x-3
(x-4)^2 + (x-3-4)^2 -9 = 0
x^2 + 16 - 8x + x^2 + 49 - 14x - 9 = 0
2x^2 - 22x + 56 = 0
så finder du ved hjælp af diskriminanten 2 x værdier så sætter du dem i ligningen for cirklen og finder y værdierne?
er det rigtigt?
Svar #3
30. september 2004 af Lurch (Slettet)
jeg ahr ikke checket dine beregninger, men metoden er rigtig ja!
Du kan også bare sætte x værdierne ind i ligningen for linien, y = x-3
, det er nemmere
Du kan også bare sætte x værdierne ind i ligningen for linien, y = x-3
, det er nemmere
Skriv et svar til: Skæringspunkter i Cirklen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
