Matematik

reducering af en ligning

14. august 2008 af fila (Slettet)

Hej allesammen

Er der nogen der kan hjælpe mig at reducere følgende opgave ?

((a4*b-b2*a)/(b3*a+a2*b))

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Ja, a·b går op i alle led i tæller såvel som i nævner. Sæt dem udenfor parentes i hhv. tæller og nævner, så kan de forkortes væk!


Svar #2
14. august 2008 af fila (Slettet)

det forstod jeg ikke. Jeg har røvet at sæt a udenfor parantes, men det duer ikke ved mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Tælleren bliver a·b(a3·b+b). Dette kan være svært at se umiddelbart, men hvis du tager det udtryk, jeg lige har skrevet, og ganger a og b ind i parentesen, kan du se, at det stemmer...


Svar #4
14. august 2008 af fila (Slettet)

men når jeg så regner parantesen ud så giver det a4 *b+a*b2+a*b2

det hele er rgitg men de to sidste led passer jo ikke, fordi ligning var a4*b-b2*a

jeg får hovpin af det her PLLZZ HJÆÆÆLLPPP


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2008 af tal-pædagog (Slettet)

Typisk mig! Der skal stå a·b(a3·b-b) altså minus i midten af parentesen. Når du ganger ab ind på hvert led, giver det a4·b-b2·a.


Svar #6
14. august 2008 af fila (Slettet)

jeg tror jeg forstod det, men hvis nogen synes den er forkert så sige til :)

((a4*b-b2*a)/(b3*a+a2*b)) =  (((a*b( a3*1-b*1)) / (a*b( b2*1+a*1))) = ((a3*1-b*1) / (b2*1+a*1))

= ((a3-b) / (b2+a)) = ((a*b(a2-a)) / (a*b(b+1)) = ((a2-1)/(b+1))

er det rigtigt? :)


Svar #7
14. august 2008 af fila (Slettet)

det er iorden  hehe.. men så skal man også lægge +b til, så man kan trække a*b2 fra hinanden. Dvs.: a·b(a3·b+b-b). er det ikke rigtgt? 


Svar #8
14. august 2008 af fila (Slettet)

oki nu forstår jeg det . Tusind  tak :)


Skriv et svar til: reducering af en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.