Debat

OL, fup?

18. august 2008 af MGK91 (Slettet)

OL er fuld i gang, og der har været et par debatter om hvor vidt der er undertrykkelse i form af køn, og hvorvidt folk snyder sig til at blive optaget..

Fx har jeg hørt noget om, at de mange børn, som holdte flag ved åbningscermonien i virkeligheden er drenge, på trods af deres fint opsatte lange hår.. Noget man ikke lægger særligt mærke til.. Kan det være et symbol på Kinas undertrykkelse?

Der har også være nogle deltager, som har snydt med alderen. Ex har der været en kinesisk gymnast eller svømmer (kan ikke lige huske det..), som kun har været 12-år, og ifølge reglerne skal man være 16 år.. Hvorfor stille op med yngre deltager?? Andre medlemmer har snydt med et par måneder..

Den pige som sang ved åbningscermonien, var slet ikke hende som i virkeligheden sang den sang. Det var en lidt buttet pige, som åbenbart ikke passede ind med, hvad Kina skulle vise hele verden..

Desuden er der også nogle som mener, at det fyrværkeri der prydede alle tv skærme, ikke var direkte, men optaget ved en tidligere lejlighed..
 

Hvad synes I om den slags? Og er der nogen som har hørt andre 'historier' ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. august 2008 af danielruhmann (Slettet)

Kina vil gerne sende omverdenen er billede af et land, hvor der er styr på tingene - dette har de vel også gjort indtil videre - men med undertrykkelse har ingen af de ting at gøre, som du nævner i dit indlæg.

At hæfte sig i sådanne småting, så som hvem der har sunget sangen ved åbningscermonien eller om der er blevet fusket med et par måneder eller år på dåbsattesten, synes jeg er ret ligegyldigt og bestemt ikke undertrykkende.

Undertrykkelse har dog været tilfældet, når det kinesiske militær har hentet personer i Beijing og provinserne, der havde tænkt sig at demonstrere/protestere. Da Kina gik ind i Tibet, var dette også i undertrykkelsens tegn.


Svar #2
19. august 2008 af MGK91 (Slettet)

Synes du ikke, at det er undertrykkende, at de ikke bruger rigtige piger istedet for langhåret drenge? - Det var det eneste eks. hvor jeg mente, at der var undertrykkelse..


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. august 2008 af danielruhmann (Slettet)

Undertrykkende havde det være, hvis man havde spærret det lille pige (den rigtige sangerinde) ind i et fængsel og måske havde dræbt hende, fordi staten mente, at hun var grim. At hun har en god stemme, men af manglende ansigtsmæssige kvalifikationer ikke kan bruges til en åbningscermoni, kan jeg ikke se som undertrykkelse.

Som allerede skrevet: Kina undertrykker på mange (politiske) punkter, men hvad OL angår, vil jeg ikke mene, at der kan sættes mange fingre på Kina...


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. august 2008 af Hejaasa (Slettet)

Men det er da altid noget at de senere har indrømmet det de har snydt med.. men alligevel pinligt for dem.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2008 af hanstausen (Slettet)

 Kina udfører blot det, som vi i Danmark tænker men ikke tør ytre.

Hvorfor får flotte mennesker mere opmærksomhed? Hvorfor bliver de hurtigere forfremmet? Hvorfor har folk et generelt bedre indtryk af kønne mennesker?

Evolutionslæren har givet os mennesker en definition på skønhed, der desværre slet ikke er lige så aktuel i dag (Symmetri er tegn på gode gener, og derfor er symmetriske træk også "kønne" træk). 

I Kina vælger de bare at tage denne diskrimination et trin videre: lad ikke den grimme pige optræde. 

Hvorfor får grimme mennesker gennemsnitligt mindre tid på tv skærmen? 

Hvorfor er samfundet så korrupt hvad angår skønhed? 

Just my two cents. 


Svar #6
24. august 2008 af MGK91 (Slettet)

#5 Faktisk et godt emne du kommer med der..


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. august 2008 af AlmostEverything (Slettet)

Jeg synes det var forkert det kina gjorde..
Der var vist også noget med at de havde manipuleret med fyrværkeriet.. De havde fået det til at se sååå vildt ud på TV.. Men i virkeligheden var det ikke så vildt..


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. september 2008 af sign2982 (Slettet)

men man må jo så sige, at selv ol gik jo fint, altså pyt med om der bliver snydt lidt med fyrværkeri, og ang. den lille pige, fx i en skønhedskonkurrence vil man da heller ikke lad en eller anden total grim pige gå videre fordi hun har en god stemme. så principet er det samme, men bare hvordan de forskellige mennesker fortolker det.


Skriv et svar til: OL, fup?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.