Matematik

POTENS med ORD

19. august 2008 af A-W-A-W (Slettet)

Hej.

 Er der nogen der kan hjælpe mig og sige de 5  nedenstående potensers udregning o.s.v. med ord.

                                                       /  er i dette tilfælde division og x er gange.     :D

1.  ax   bm = an+m

2. (an)m = an x m

3. ax  b= ( a x b )n  

4. an /  b= ( a / b )n

5. an / bm = an-m

Af ord til beskrivelsen, skal der bruges  bl.a.  grundtal, ekspunent.

p.s.   Det er noget vi skal øve os i, jeg har prøvet at sige dem med ord med jeg kunne simpelthen ikke, og derfor tænkte jeg på at skrive herinde.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Spøjs opgave (du skriver det forresten forkert. Nogen af dine b'er skal være a'er).

1. ville ved normal tale lyde "a opløftet i n'te (potens) gange a opløftet i m'te er lig a opløftet i n plus m'te (potens)". Ordet potens kan evt. bruges, men vil ikke være et krav.

Hvis det skal udtrykkes med de ord lyder det dom som om, at det skal udtrykkes mere henaf "Hvis to potenser har samme grundtal, da er produktet af de to potenser lig grundtallet opløftet i summen af eksponenterne". Dette kommer til at lyde meget tungt.


Svar #2
19. august 2008 af A-W-A-W (Slettet)

Jeg mener ikke at mine b'ere skulle ære forkert. For jeg skrive det direkte fra bogen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af juventuz (Slettet)

#2 kig på nr. 1 og nr. 5... hvor er dine b'er blevet af i resultatet?


Svar #4
19. august 2008 af A-W-A-W (Slettet)

okay det må du så meget undskylde.

men er der ikke andre der kan hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2008 af blackduck (Slettet)

#4

Kunne du bruge mit svar til noget?
Det skulle ikke være så svært at lave de fem næste, når du først har hørt et eksempel. Ellers må du altså være lidt mere specefik. Hvad er det du ikke ved hvordan man siger?


Skriv et svar til: POTENS med ORD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.