Matematik

hvordan kan det være

19. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Hvordan kan det være at

D = {0, 1, 2,...}

E = {-2, -1, 0, 1, 2,...}

når

D = {x indgår Z - x indgår ikke N}

E = {x indgår Z - x < 3}


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af Isomorphician

D: Fordi -0, -1, -2, -3....(-x) ikke indgår i N.

E: Fordi -(-2) = 2, 2<3 er sandt, og det gælder for alle heltal over -2.


Svar #2
19. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Men skal der ... efter 2 i E = {-2, -1, 0, 1, 2,...}? Det er vel en fejl da x < 3.

Vil samtidig lige høre om fællesmængden mellem A og N ikke er {2, 3, 4, 5, 6, 7}.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af Isomorphician

Står der ikke at -x < 3?

Hvad er A og N?


Svar #4
19. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Når undskyld det er mig der ikke kan finde tegnet for den lodrette streg. Dette gælder alle følgende opgaver:

C = {x indgår N - x < 3}

D = {x indgår Z - x indgår ikke N}

E = {x indgår Z - x < 3}

C foreningsmængde D

C fællesmængde D

Til opgave 2 gælder det:

A = {2, 3, 4, 5, 6, 7}

N = de naturlige tal


Svar #5
19. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Hvad er resultaterne i så fald?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2008 af Isomorphician

"undskyld det er mig der ikke kan finde tegnet for den lodrette streg" = Alt Gr + ´

A ∩ N = {2,3,4,5,6,7} ∩ {1,2,3.....} = {2,3,4,5,6,7}


Svar #7
19. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Men hvad er resultaterne i så fald så for:

C = {x indgår N ê x < 3}

D = {x indgår Z êx indgår ikke N}

E = {x indgår Z ê x < 3}

C foreningsmængde D

C fællesmængde D


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2008 af Isomorphician

Hvorfor kigger du ikke i din tidligere tråd?:

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=561960


Svar #9
19. august 2008 af StoreHjaelper (Slettet)

Fordi jeg også tror tal-pædagog har forstået det som -x og at resultaterne dermed er fravigende. Men er det her ikke korrekt efter jeg gjort dig klar over at jeg mente lodret streg med -?

C = {x indgår N ê x < 3} = {1, 2}

D = {x indgår Z êx indgår ikke N} = {...-2, -1, 0}

E = {x indgår Z ê x < 3} = {...-2, -1, 0, 1, 2}

C foreningsmængde D = {...-2, -1, 0, 1, 2}

C fællesmængde D = Ø


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2008 af Isomorphician

Ok, på den måde. Jo så er det korrekt.


Skriv et svar til: hvordan kan det være

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.