Matematik

Rettelse - Ophugning siden 1987.

20. august 2008 af Anything (Slettet)

Jeg har fået en opgave, der lyder således:

I perioden 1987 - 1997 har Transportrådet hvert år opgjort det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987.
Opgørelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med god tilnærmelse kan beskrives ved funktionen

f(x)=87880 * x + 69550

hvor x er antal år efter 1987, og f(x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i løbet af de x år siden 1987.

a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og inddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgår i forskriften for f.

Er min forklaring så rigtig?:

f(x)=87880 * x + 69550 er en lineær funktion (y = ax + b).
b er startværdien. Der var altså 69500 biler til ophugning i 1987.
a er hældningstallet. Der er altså 87800 biler, der bliver ophugget hvert år.

Er der mere at sige til denne opgave, og har jeg forklaret det rigtigt?


Svar #1
20. august 2008 af Anything (Slettet)

Slet ingen som vil hjælpe?


Brugbart svar (6)

Svar #2
20. august 2008 af dnadan (Slettet)

Det ser fint ud, alternativt kan du også nævne, at det er en voksende lineær funktion.

- Til en anden gang, hav lidt mere tålmodighed, vi hjælper trods alt frivilligt, og det er ikke altid helt let at finde tid til det hele :-)

Fortsat god dag

Mvh. Dan


Skriv et svar til: Rettelse - Ophugning siden 1987.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.