Matematik

Tegn en model af trekanten.

20. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Hej.
Jeg vil gerne vide, hvad det er jeg gør forkert i denne opgave?

I trekant ABC er vinkel A = 72 grader , b = 4,1 og c = 3,8 .
a) Tegn en model af trekanten, og beregn længden af siden a.

a2 = b2 + c2 - 2bc * cos(A)
4,12 + 3,82 - 2 * 4,1 * 3,8 * cos(72o)
Jeg får det til 21,62. Og det kan jo aldrig passe? 
Er der en bestemt måde man indtaster på lommeregneren?
 

b) Beregn længden af højden på siden b.
Og her c * cos(A) = 3,8 * cos(72) = 1,17. 


Svar #1
20. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Hov. Når man tager kvadratroden af 21,62 giver det 4,65, hvilket jo bedre kan passe.

Men har stadig problemer med b. Den virker forkert?


Svar #2
20. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Eller skal det hedde 3,8 * sin(72)?
For så giver den 3,62? Oh det er svært.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2008 af peter lind

Din oprindelige formel er rigtig, men de 21,62 er ikke. Jeg kan ikke se hvad du har lavet galt. Det kan være en simpel indtastningsfejl. Du kan også have glemt at sikre dig at din lommeregner regner i grader og ikke radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2008 af Liv1988 (Slettet)

Hej,

Jeg synes opgaven ser bekendt ud - Er det en matematikopgave fra det røde eksamenshæfte man får i 3.g? :) Hvis ja, hvad er opgavenummeret - Jeg har nemlig nogle af opgaverne liggende.

Liv1988


Svar #5
20. august 2008 af pallepalle1 (Slettet)

Hm. Jeg ved ikke hvilket opgave det er. Men er opgave b rigtig efter jer?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2010 af LouiseVN (Slettet)

Jeg mener, at man skal tage kvadratroden af a^2 til sidst?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. april 2010 af Sunbright (Slettet)

 Hey. Jeg forstod ikke rigtig hvordan du/I fik regnet b ud. vil nogen af jer uddybe evt?

//


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2010 af Blueoil (Slettet)

For at bestemme højden skal du bruge sin og ikke cos. Det skal give 3.61


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2010 af Sunbright (Slettet)

 pis, det rigtigt. Tusinde tak:)

//


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2011 af stinek11 (Slettet)

hvordan fik du det 3,61?


Skriv et svar til: Tegn en model af trekanten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.