Fysik

Konklusion til opg om henfaldskonstant

21. august 2008 af Louise_C (Slettet)

Hej, jeg sidder med konklusionen på en opgave. jeg har beregnet henfaldskonstanten for et stof. Hvordan skal jeg skrive konklusionen på den opgave?

"Kan jeg skrive: Sandsynligheden for at C-14 henfalder det næste sekund er 1,54*10^3 s^-1" ? Resultaten er jo i s^-1, men det er forkert at skrive det i konklusionen, er det ikke?
Jeg synes ikke at det lyder rigtigt at skrive det på den måde, jeg håber nogen kan hjælpe mig.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Jeg for står ikke din enhed på din henfaldskonstant, er du sikker på det ikke er aktiviteten, du har målt? Altså i becquerel (Bq) - og der er 1,34*10^3 henfald pr. sekund?


Svar #2
21. august 2008 af Louise_C (Slettet)

#1 Nej, det er ikke aktiviteten.. Jeg har målt henfaldskonstanten: ln2 / halveringstiden


Svar #3
21. august 2008 af Louise_C (Slettet)

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Nååå ... på den måde - det er lidt længe siden jeg har haft kernefysik, sorry :-)

Halveringskonstanten angiver hvad sandsynligheden for at en vilkårlig kerne, i det pågældende stof, henfalder i tidsenheden.

Så ja, du kan skrive: "Sandsynligheden for at en C-14 kerne, spontant, vil henfalder er 1,54*10^3 s^-1"

Hvilket du også ser i sammenhænget:

N = N_0*e^-kt

k er henfaldskonstanten, t er tidsenheden, N er slut antal kerne (efter delta t), og N_0 er start antalkerner (t=0)

Og af:

A = k*N

Jo færre kerner der er, jo laver er chancen for at en af de kerner vil henfalde det næste sekund (prop. størrelser)

Ved ikke om det er forståeligt, eller på nogen måde behjælpeligt.

P.s jeg får en anden helfaldskonstant end dig, for C-14, hvor T_1/2=5730 år, jeg får noget mere i retningen af:

3,8254*10^-11 s^-1


Svar #5
22. august 2008 af Louise_C (Slettet)

jeg endte med at få styr på det, men tak alligevel (:


Skriv et svar til: Konklusion til opg om henfaldskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.