Matematik

mat c-b niveau

22. august 2008 af eldurum (Slettet)

Hejsa, nu er det nogle år siden jeg har haft mat, og det betyder at jeg har glemt hvordan man løser simple matematiske udtryk.

hvordan kan man omskrive 4x^2 + 12 X + 9 til formen (ax+b)^2   ???? har aldrig fået sådan en opgave før nemlig.

Noget andet jeg har problemer med, er, hvordan jeg kan isolere T2 i formlen:

Ln(K1/K2) = E/R(1/T2 - 1/T1) ?? Har simpelthen aldrig været den bedste til at isolere.

på forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2008 af mathon

(ax)2 + 2*(ax)*b + b2 = (ax+b)2
og

4x2 + 12*x + 9  = (2x)2 + 2*(2x)*3 + 32 = ????????

1/T2 - 1/T1= ln(K1/K2) *R/E
1/T2 =  ln(K1/K2) *R/E + 1/T1

T2 = 1/¨[ln(K1/K2) *R/E + 1/T1]


Skriv et svar til: mat c-b niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.