Matematik

hvordan regnes det her?

23. august 2008 af lykke-123 (Slettet)

Hej(:

Sidder lige og laver matematikaflevering, og er gået helt i stå. Kan ikke huske hvordan man regner det her:

(a+2b)*(4b-3a)

Hvis der var en der ville hjælpe mig, ville det bare være super.

Jeg vil meget gerne have udregningen med også


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. august 2008 af Isomorphician

Eks.:

(a+b)(c+2d) = ac + 2ad + bc + 2bd


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2008 af juventuz (Slettet)

du ganger leddene sammen ved at gange a med 4b OG -3a. 2b ganges med 4b og -3a. reducer og den er løst


Svar #3
23. august 2008 af lykke-123 (Slettet)

Det der kan jeg jo ikke bruge til noget?


Svar #4
23. august 2008 af lykke-123 (Slettet)

mange tak for hjælpen(: Jeg prøver at se om jeg kan finde ud af det nu.


Svar #5
23. august 2008 af lykke-123 (Slettet)

gør jeg så sådan her

a*4ab-a*3a+2b*4b-2b*3a ?

og giver det så

4ab-3a^2+8b^2-5ab ?

jeg synes det ser forkert ud?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. august 2008 af mathon

(a+2b)*(4b-3a) = a*(4b)-a*(3a)+(2b)*(4b)-(2b)*(3a)


Svar #7
23. august 2008 af lykke-123 (Slettet)

hvordan reducerer jeg den så?


Brugbart svar (2)

Svar #8
23. august 2008 af mathon

a*(4b)-a*(3a)+(2b)*(4b)-(2b)*(3a) = 4ab-3a2+8b2-6ab = -3a2+8b2-2ab


Svar #9
23. august 2008 af lykke-123 (Slettet)

mange tak for hjælpen:-)


Skriv et svar til: hvordan regnes det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.