Fysik

kildens aktivitet

24. august 2008 af delidolu (Slettet)

Hejsa ,

opgaven lyder :

vi ser på en radioaktiv kilde, som indeholder 9943Tc*. Denne technetiumisotop henfalder ved γ-henfald med en halveringstid på 6,01 h. Kildes aktivitet er til at begynde med 45 MBq.

a) beregn kildens aktivitet efter 2,0 h?

jeg regner med at vi skal bruge denne formel:

A = A0 * (½) t/T½

A er aktiviteten til tiden t
A0 er aktiviteten til tiden 0
T½ er halveringstiden


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Skal du også :) Det samme gælder her med enheder som i den tidligere. Men igen kan du godt regne om til sekunder hvis du vil.


Svar #2
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

opgaven lyder jo efter 2,0 h og vil lige få det bekræftet , vhis det nu er forkert .. og h er hour altså time Ikke også ? har lavet 2,0 og halveringstiden om til sekunder igen , og det ser således ud :

A = 45 MBq * (0,5)(172800sek/519264sek) = 35,73025721 sek

er dette resultatet


Svar #3
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

hov resultatet er i MBq


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 Jeg får det samme. Det er korrekt.


Svar #5
24. august 2008 af delidolu (Slettet)

perfekt :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2014 af pige5 (Slettet)

Hvorfor ganges der med 0,5? Hvor har man 0,5 fra? :-)


Skriv et svar til: kildens aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.