Matematik

omskrivning til formen (ax+b)^2

24. august 2008 af -Lisa (Slettet)

spørgsmålet: Omskriv 2x^2 + 12x + 18 til formen (ax+b)^2

Har desværre ingen idé om hvordan man laver den..

nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. august 2008 af mathon

1)  sæt den fælles faktor 2 uden for en parentes

2)  omskriv til et udtryk af formen 2(x+b)2


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2008 af Riemann

En anden måde kunne være at udregne (ax+b)^2 og derved få

(ax+b)^2 = a^2x^2 + b^2 + 2axb

Dette kan man sammelifne med udtrykket 2x^2 + 12x + 18 og derved bestemme a og b.


Svar #3
24. august 2008 af -Lisa (Slettet)

2x^2 + 12x + 18^= 2(x^2+6x+9)

Ved godt, at det er forkert, men ved overhoved ikke, hvordan jeg skal sætte nogle af tallene i anden, så de gir x..


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2008 af juventuz (Slettet)

2x^2 + 12x + 18= 2(x^2+6x+9)=2(x+3)^2


Skriv et svar til: omskrivning til formen (ax+b)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.