Matematik

tangent vandret på anden tangent

25. august 2008 af uller90 (Slettet)

jeg sidder med en opgave hvor jeg har en funktion f(x)=x^2

en tangent røre i punktet P(2;4) find en ligning for tangenten. den hhar jeg fundet og dener y=4x-4

bestem ligningen for den tangenten til grafen f som ligger vinkelret på første tangent???? hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ved vinkelrette rette linjer: a*c=-1, hvor a og c er hældningskoefficienterne til de to rette linjer. Hjælper det dig videre?


Svar #2
25. august 2008 af uller90 (Slettet)

hmm. det har jeg læst i et andet forum. så jeg ar fundet hældningen til tangent 2, som så er -1/4 men fra jeg kender hældningen til jeg har ligningen er jeg gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Du skal nu løse f'(x)=-1/4 og finde røringspunktet for den nye tangent. Herefter kender du et punkt og du kan benytte dette til at finde konstantledet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af mathon

...den anden tangent har hældningskoefficient -(1/4) (ortogonale linjers "hældningsprodukt" er lig med -1)

den anden tangents røringspunkts 1.koordinat kan beregnes
af
f '(xo) = 2xo = -(1/4).................
 


Svar #5
25. august 2008 af uller90 (Slettet)

nu virker jeg sikkert dum. men hvordan løse den?


Svar #6
25. august 2008 af uller90 (Slettet)

okay. altså så må man jo få at 1. koordinaten er -(1/8)? og hvordan kommer jeg videre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2008 af mathon

2xo = -(1/4)
xo = -(1/8)
 

ligningen for den anden tangent:
y - f(xo) = -(1/4)(x+(1/8))


Svar #8
25. august 2008 af uller90 (Slettet)

aaah... mange tak for hjælpen xD


Skriv et svar til: tangent vandret på anden tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.