Matematik

Lille ligning + Forklaring

26. august 2008 af cloudo (Slettet)

q = c - b^2 / 4a <=> 

(c * 4a - b^2) / 4a <=> 

q = - d / 4a

er der ikke nogen, der vil forklare mig, hvad man gjorde ved dette ligning. altså fra q=c-b^2/4a til (c*4a-b^2)/4a. Helst med en detaljeret forklaring.

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Isomorphician

q = c - (b^2)/4a <=>

q = 4ac/4a - (b^2)/4a <=>

q = (4ac - b^2)/4a.....udtrykket er blevet sat på en fælles brøkstreg.


Svar #2
26. august 2008 af cloudo (Slettet)

tak :)


Svar #3
26. august 2008 af cloudo (Slettet)

 hvordan blev c til 4ac? gangede du det med hinanden? må man det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af Isomorphician

Ja.

c = 4ac/4a

Det er meget nyttigt når man gerne vil have samlet noget på én brøkstreg.


Skriv et svar til: Lille ligning + Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.